Promo

China va demara un program spatial de mari dimensiuni

Art concept al viitoarei staţii spaţiale chineze

Experţii spun despre China că va folosi nave cosmice mai mari pentru misiunile de lungă durată ce vor urma succesului înregistrat cu Shenzhou-9, ceea ce îi va permite construirea unei staţii spaţiale cu echipaj uman şi va crea posibilitatea trimiterii de cosmonauţi pe Lună.

Voiajul de 13 zile al navei Shenzhou-9 a reprezentat cea mai lungă misiune de până acum a Chinei şi a inclus o altă premieră: pentru prima dată la bordul unei nave cosmice chineze s-a aflat şi o femeie cosmonaut.

Încă o premieră a reprezentat-o în cadrul programului spaţial chinez ce a costat peste 6 miliarde de dolari şi prima andocare manuală cu un modul orbital (Tiangong-1), o manevră de mare risc efectuată cu viteză foarte mare.

Pentru continuare articolului, pe ramura portalului nostru dedicată spaţiului cosmic, click aici.

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu

Forumul Resboiu

Pagina de gardă a portalului

Ramura dedicată Armatei Române

Ramura dedicată spaţiului

Ramura dedicată dronelor

4 Comments

  • Nu este un secret pentru cineva ca tehnologia aerospatiala cu care se lauda China, este de origine ruseasca, sau chiar sovietica,folosita de ani buni de rusi.Avand banul, chinezii au cumparat-o, i-au tras un nume chinezesc, si acum se lauda cu inalta lor tehnologie aerospatiala.

    • Sorin, posteaza te rog comentariile pe subdomeniile unde apar articolele in original. Multumesc.

  • Sa vedem. Au nevoie pentru asta de o racheta mai puternica prin urmare mai mare. Si chinezii au probleme cu artefactele mari. Sa vedem daca sunt in stare sa faca ceva mare de capul lor.

  • Cred ca este cea mai buna stire in domeniu. Sa speram ca va relansa cursa spatiala intre China si SUA doar asa vor fi rezultate, salturi imense.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: