Resboiu este un proiect independent apărut în online în anul 2009 ca blog de WordPress, iar în 2012 s-a realizat migrarea către forma de site oficial.

Platforma multimedia Resboiu prezintă știri, interviuri, analize și evenimente din domenii precum: apărare, geopolitică, intelligence, spațiul cosmic, istorie.

Site-ul Resboiu este rădăcina proiectului nostru și un portal care în timp a devenit vizibil pe diversele rețele de socializare și platforme de conținut video: canalul de Yotube Resboiu TV, pagina de Instagram, pagina de Facebook oficială și grupul de discuții Resboiu.

Resboiu a fost un proiect de voluntariat jurnalistic, făcut cu pasiune timp de un deceniu, care a dorit să transmită informațiile din domeniul militar într-un mod cât mai atractiv pentru publicul civil și să participe activ la modernizarea și promovarea imaginii Armatei României.

În perioada aceasta am bătut drumurile țării, fiind alături de militarii români în aer, pe apă și uscat. Concomitent, am luat parte la exerciții internaționale găzduite de țara noastră unde ne-am edificat atât în privința tehnicii de luptă, cât și a nivelului de pregătire ale partenerilor noștri din alianță.

De asemenea am fost alături de producătorii locali și internaționali din industria de apărare, exprimându-ne deschis și independent opiniile documentate la fața locului în privința proiectelor și produselor pe care aceștia ni le-au prezentat.

De-a lungul a zece ani de activitate, ne-am îmbogățit permanent experiența prin interacțiuni directe și personale atât cu oamenii cât și cu tehnica de luptă, construindu-ne și menținându-ne o reputație de durată într-un domeniu în care aceasta se câștigă cu greu.

Ne-am făcut mulți prieteni în acest deceniu, oameni fără de care nu am fi ceea ce suntem acum și cărora le mulțumim pentru sprijinul necondiționat.

A venit momentul ca proiectul nostru să intre într-o nouă etapă a dezvoltării, o etapă în care ne dorim să facem mai mult și mai bine, să ajungem la nivelul site-urilor similare din ecosistemul militar ale partenerilor și să fim un nume de marcă în domeniu.

Dar pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru pentru susținerea activităților și a creativității.

Cu sprijinul vostru vom deveni mai performanți, vom lua parte la mai multe evenimente și activități din domeniile enunțate mai sus, astfel încât să fim capabili să creștem calitatea conținutului publicat pe platformele administrate de Resboiu.

Donează prin Patreon pentru susținerea Resboiu.