Ei, da, am lipsit… insa vom incerca inainte de a va infatisa comunicatul oficial legat de ziua in care am tras chiulul, sa va prezentam o restanta:

Luni, a fost magnific! Pentru prima data, a fost relaxare deplina… nimeni nu a mai dat atentie camerei video si aparatelor foto, dimpotriva. Am fost neastamparati:

Campionatul national de fotbal robotic-faza4-workshop 2-robotic football-a from resboiufilm on Vimeo.

Va recomandam sa vizionati clipul, nu numai pentru a fi la curent cu avansul in pregatirea robotilor si urmarirea unui interviu cu o echipa de studenti de la Automatica din Craiova… am inclus si o surpriza pe acolo. 🙂

Ok, acum comunicatul oficial:

 

Antrenamentele roboplayerilor au inceput!

Dupa ce au invatat care sunt elementele componente ale roboplayerilor si cum sa le vorbeasca in C, C++, Python sau Java, tehnicienii angrenati in campionatul de fotbal robotic au configurat primii algoritmi de control al robotilor pe parcursul worshopului si al sesiunii de coaching din cea de-a doua saptamana de pregatire (12 – 15 noiembrie).

Antrenori si roboplayeri

Incalzirea s-a facut prin miscarea rotilor, trecandu-se treptat la operatii mai solicitante, cum ar fi deplasarea inainte-inapoi, stanga-dreapta, descrierea unei curbe sau oprirea jucatorului, totul numai “din cod”. Pentru inceput studentii si-au testat “coordonarea cod – robot”, utilizand cate un roboplayer, de vreme ce aceasta este punctul de plecare pentru a putea realiza ulterior strategia de joc a echipei formata din 5 jucatori.

Unu contra unu

Concentrarea a fost maxima, dar si rezultatele pe masura. La finalul sesiunii de coaching am avut chiar si primul gol marcat oficial de la inceputul proiectului de catre un roboplayer autonom, programat de studentii participanti.

Arbitrul Constantin

Detalii referitoare la urmatoarele workshop-uri si sesiuni de coaching programate pentru perioada 12 – 29 noiembrie 2012 sunt disponibile pesite-ul oficialal proiectului.

Echipa Resboiu, trei robotele din patru: Silvia, Otilia si Magda.

La finalizarea activitatilor de formare, participantii sunt invitati pe 8 decembrie la sediul inventeaza.ro pentru o sesiune de networking, in cadrul careia vom impartasi, de ambele parti, ce a insemnat experienta “Fotbal robotic”. Competitia finala intre echipele de fotbal robotic va avea loc pe data de 15 decembrie a.c.

Aoleu… Oti’, ai fugit la concurenta??

Evenimentul este organizat de Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret (inventeaza.ro) incolaborare cu Electrical Engineering STudents` European assoCiation Bucuresti (eeStec) si reprezinta un concept educational inedit, adresat studentilor din cadrul universitatilor cu profil tehnic pasionati de electronica, programare si inteligenta artificiala.

 

Sponsor: Luxoft Romania

Partener academic: Universitatea Politehnica din Bucuresti

Parteneri: Robofun.ro, Gemma Total Advertising, Webefektiv

Parteneri media: Radio Guerrilla, RegieLive, Sapte Seri, PC World, Resboiu, Newsman,Hipo.ro,VideoLink, Hipnotizat de MuzicasiBizcampus.

 – Resboiu –

Navighează În portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;