Guarani in Argentina

La inceputul acestei luni, Armata braziliana a transferat un blindat Guarani 6×6 VBTP-MR catre Argentina pentru o perioada de evaluare intinsa pe 40 de zile.

Argentinienii doresc 14 astfel de vehicule care sa doteze partea lor de participare in forta comuna argentino-chileana Cruz del Sur destinata participarii sub mandat O.N.U. in misiuni de mentinere a pacii.

Ceremonia de imprumut a blindatului a avut loc in prezenta atasatului militar brazilian, Colonelul Danilo Cezar de Souza Aguiar si a comandantului Regimentului 2 Cavalerie Mecanizata, Colonel Francisco de Lima Wellington.

Sursa: Forcas Terrestres

Guarani expusa in cadrul LAAD 2011

Asa arata Guarani in LAAD 2011. Marius/Griffon236 a fost invitat sa mearga la Rio de Janeiro pentru LAAD 2013 si daca va ajunge acolo, ne va bucura cu multe poze printre care vom admira si pe Guarani.

Cu aceasta ocazie, salutari prietenului nostru Vianney Riller Jr. si felicitari – alaturi de toata invidia mea – pentru ca a testat si Rafale, dupa SuperHornet si Gripen.

Revenind la Guarani, trebuie precizat ca este un TBT (poftim, APC…) dezvoltat de catre IVECO si Armata Braziliana, ca parte a programului de modernizare URUTU-III destinat inlocuirii tuturor transportoarelor EE-11 Urutu pana in 2015.

Si nu este vorba doar despre inlocuirea tipului EE-11, ci si a EE-Cascavel, caci asa s-a specificat in cererea Armatei Braziliene din 1999 – o noua familie de vehicule blindate cu capacitati amfibii, care sa inlocuiasca EE-9 Cascavel si EE-11 Urutu, dezvoltate in anii ’70.

EE-9 Cascavel si EE-1 URUTU, modernizate

Armata Braziliei a semnat un contract in valoare de 2.5 miliarde de euro cu compania italiana IVECO Defence Vehicles pentru livrarea a 2044 astfel de vehicule si un suport logistic intins pe 20 de ani. Iveco a castigat competitia braziliana in anul 2007.

In luna August a acestui an, Armata Braziliei a semnat un contract pentru producerea a 86 de vehicule Guarani, blindat de care sunt interesate mai multe tari din America Latina (Chile, Columbia, Ecuador, Argentina).

 – Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu MasterArmata Română; Forţe SpecialeSpaceRevista ResboiuForumul Resboiu;