Categories: Marină

Australia asteapta oferte pentru doisprezece submarine

Australia a invitat trei companii din Franta, Germania si Spania, sa trimita propuneri pentru viitoarea flota de submarine.

Ministrul apararii, Stephen Smith a declarat la Canberra ca a cerut firmelor DCNS, Navantia si HDW (subsidiara a ThyssenKrupp) sa oferteze pentru un program de construire a 12 submarine de-a lungul unei perioade de treizeci de ani:

“The Future Submarine Project is a major national undertaking and is of a scale, complexity and duration never before experienced within (the) Defence (Department),” Smith said, adding that Australia would need a “significant amount of help from overseas”.

“The submarines will be constructed over the course of the next three decades.”

Australia a facut publice in 2009 planurile de marire a capacitatilor militare pentru urmatorii douazeci de ani si suma pe care este gata sa o cheltuie in acest scop: peste saptezeci de milarde de dolari SUA.

Sursa: Spacewar

Resboiu

View Comments

    • Pai Navantia si HDW nu au facut pana acum submarine cu propulsie nucleara si nici nu dispun de tehnologie si propulsoare nucleare. DCNS are in catalog Rubis/Amethyste si Scorpene-ul "nuclearizat" pentru Brazilia, plus Barracuda. Dar, Rubis/Amethyste sunt destul de vechi iar Marine Nationale le va inlocui cu Barracuda, ceea ce inseamna doua aspecte: Rubis (apropos, astea erau cam zgomotoase)/Amethyste nu starnesc interesul, iar Barracuda sunt prea noi si Franta n-ar vinde nimanui asa ceva. Iar Scorpene-le cu propulsie nucleara este cel mai probabil doar pentru Brazilia.

      Dincolo de aceste aspecte, nu s-a vorbit despre submarine cu propulsie nucleara. Cel mai sigur, vor avea AIP. Indiferent care firma va invinge, fiecare detine submarine excelente: Scorpene, S-80 (care-i varianta spaniola a lui Scorpene, cu ceva schimbari, de dupa divortul dintre Navantia si DCNS), U-nu stiu cat de la nemti (imi scapa acum numele).

      Important este ca Australia sa posede submarinele, pentru a contrabalansa expansiunea "altora" in Pacific.

          • pai eu nu ma refeream la ce este la export, ci strict la care este cel mai tare submarin conventional la ora actuala. oricum stai linistit ca si type 214 este o super scula (in realitate este un type 212 putin mai lung, si cu ceva echipamente ultra megra secrete lipsa)

  • eu cred ca se vor indrepta spre s 80,ptr ca sunt prevazute ptr tomahawk si au deja fregatele bazate pe seria f 100 si navele de asalt ,astea noibazate pe juan carlos 1 ,care vin de la navantia

  • In afara de germanul clasa 212 ar merge la fel de bine si suedezul clasa Gotland.Sigur, daca australienii vor submarine cu propulsie mixta, diesel-electric.
    Tinand cont de suprafata vasta de patrulare si de programul de inarmare masiva al Chinei, pentru australieni ar fi indicate submarinele cu propulsie nucleara.

    • Pe mine ma mira ca BAE Systems Solutions Submarine nu a primit nicio solicitare, mai ales ca BAE Systems are o prezenta destul de buna in Australia .
      Astute class submarine ar fi solutia cea mai buna pentru tarlalele pe care le are Australia si BAE Systems ar avea nevoie de o scadere a costurilor cu clasa Abil, mai ales ca ei au planificat sa construiasca 12 submarine si au primit comenzi ferme doar pentru 7 .

    • da, asta cred ca-i roade...ii bate vantul dinspre China; si eu cred c-ar trebui sa se indrepte spre alea cu propulsie nucleara. Da' avand in vedere numarul (12!), e clar c-o sa-si ia de-alea clasice.

      • Pai decat sa ia 12 clasice mai bine iau 4 submarine nucleare si mai strang bani pentru inca 2-3-4.
        Un submarin Virginia e 1,8 miliarde de dolari .

        • Sa stii ca nu e ca la piata, sa intri si sa cumperi ce doresti. Interesele primeaza: cine le-ar vinde submarine nucleare australienilor? SUA n-ar vinde Virginia nici macar englezilor.

          • Britanicii ar vinde submarine nucleare dar nu cred ca-i lasa amerlocii .
            Cred ca australienii ar trebui sa apeleze la francezi sa ia de la ei submarine nucleare ! :D

  • Cand ai ,,de spart'' 70 de miliarde USD, iti permiti sa cumperi 12 submarine cu propulsie nucleara, de ultima generatie, de la americani.

    • 70 de miliarde in 20 de ani si mai au si aviatie .
      Norocul lor este ca nu trebuie sa investeasca asa mult in armata de uscat, pentru ca sunt insula .

Recent Posts

Rusia ar putea anula MAKS 2024

Presa rusă zice că "pe surse" a aflat de anularea show-ului aerian MAKS 2024. Sursa…

5 days ago

Aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene Române, înzestrate cu cea mai recentă versiune de rachete Sidewinder

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a salutat anunțul recent prin care Statele Unite ale Americii…

1 week ago

Vizită la MApN a ministrului de stat britanic pentru Forțele Armate

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, şi șeful…

1 week ago

Jurnalist maghiar: numai înțelepciunea rușilor ține umanitatea la adăpost de un război mondial

Vecinii, aliații și mai ales prietenii noștri maghiari continuă să meargă pe muchie dar din…

1 week ago

Hanwha Aerospace caută să obțină un sprijin mai extins în industria de apărare pentru modernizarea securității României

Hanwha Aerospace intenționează să înființeze în România un hub industrial pentru Europa, cu scopul de…

4 weeks ago

Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat marți, 23 aprilie, împreună cu omologul său coreean,…

4 weeks ago