Marină

Australia asteapta oferte pentru doisprezece submarine

Australia a invitat trei companii din Franta, Germania si Spania, sa trimita propuneri pentru viitoarea flota de submarine.

Ministrul apararii, Stephen Smith a declarat la Canberra ca a cerut firmelor DCNS, Navantia si HDW (subsidiara a ThyssenKrupp) sa oferteze pentru un program de construire a 12 submarine de-a lungul unei perioade de treizeci de ani:

“The Future Submarine Project is a major national undertaking and is of a scale, complexity and duration never before experienced within (the) Defence (Department),” Smith said, adding that Australia would need a “significant amount of help from overseas”.

“The submarines will be constructed over the course of the next three decades.”

Australia a facut publice in 2009 planurile de marire a capacitatilor militare pentru urmatorii douazeci de ani si suma pe care este gata sa o cheltuie in acest scop: peste saptezeci de milarde de dolari SUA.

Sursa: Spacewar

15 Comments

  • Pai Navantia si HDW nu au facut pana acum submarine cu propulsie nucleara si nici nu dispun de tehnologie si propulsoare nucleare. DCNS are in catalog Rubis/Amethyste si Scorpene-ul “nuclearizat” pentru Brazilia, plus Barracuda. Dar, Rubis/Amethyste sunt destul de vechi iar Marine Nationale le va inlocui cu Barracuda, ceea ce inseamna doua aspecte: Rubis (apropos, astea erau cam zgomotoase)/Amethyste nu starnesc interesul, iar Barracuda sunt prea noi si Franta n-ar vinde nimanui asa ceva. Iar Scorpene-le cu propulsie nucleara este cel mai probabil doar pentru Brazilia.

   Dincolo de aceste aspecte, nu s-a vorbit despre submarine cu propulsie nucleara. Cel mai sigur, vor avea AIP. Indiferent care firma va invinge, fiecare detine submarine excelente: Scorpene, S-80 (care-i varianta spaniola a lui Scorpene, cu ceva schimbari, de dupa divortul dintre Navantia si DCNS), U-nu stiu cat de la nemti (imi scapa acum numele).

   Important este ca Australia sa posede submarinele, pentru a contrabalansa expansiunea “altora” in Pacific.

 • eu cred ca se vor indrepta spre s 80,ptr ca sunt prevazute ptr tomahawk si au deja fregatele bazate pe seria f 100 si navele de asalt ,astea noibazate pe juan carlos 1 ,care vin de la navantia

 • In afara de germanul clasa 212 ar merge la fel de bine si suedezul clasa Gotland.Sigur, daca australienii vor submarine cu propulsie mixta, diesel-electric.
  Tinand cont de suprafata vasta de patrulare si de programul de inarmare masiva al Chinei, pentru australieni ar fi indicate submarinele cu propulsie nucleara.

  • Pe mine ma mira ca BAE Systems Solutions Submarine nu a primit nicio solicitare, mai ales ca BAE Systems are o prezenta destul de buna in Australia .
   Astute class submarine ar fi solutia cea mai buna pentru tarlalele pe care le are Australia si BAE Systems ar avea nevoie de o scadere a costurilor cu clasa Abil, mai ales ca ei au planificat sa construiasca 12 submarine si au primit comenzi ferme doar pentru 7 .

  • da, asta cred ca-i roade…ii bate vantul dinspre China; si eu cred c-ar trebui sa se indrepte spre alea cu propulsie nucleara. Da’ avand in vedere numarul (12!), e clar c-o sa-si ia de-alea clasice.

 • Cand ai ,,de spart” 70 de miliarde USD, iti permiti sa cumperi 12 submarine cu propulsie nucleara, de ultima generatie, de la americani.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: