Ca în fiecare an, o parte din echipa Resboiu a sărbătorit, alături de prieteni militari şi jurnalişti, Ziua Forţelor Terestre prin participarea la evenimentul Cupa Presei la Tir, organizat marţi, 18 aprilie 2017 în Poligonul Căţelu.

Acest eveniment face parte dintr-o serie de manifestări dedicate zilei de 23 aprilie, ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul Forţelor Terestre Române.

Ziua a debutat cu o serie de explicaţii şi demonstraţii executate de militarii Batalionului 96 Geniu şi Grupului 2 EOD, după care au urmat exerciţii tactice cu material exploziv real. Exerciţiile ne-au făcut inimile să sară din piept, de emoţie şi de admiraţie pentru militarii care pot confecţiona şi neutraliza astfel de dispozitive.

Exerciţiu tactic cu material exploziv real

Dintre militarii Grupului 2 EOD face parte şi Dino, ciobănescul german antrenat să descopere capcane explozive. După fiecare reuşită, acesta e recompensat cu câteva minute de ronţăit la jucăria sa preferată, Kong Extreme.

Dino, EOD

Foto: Ioan Cristian SURUGIU, Fortele Terestre Romane

Anul acesta am avut ocazia (pentru care îi mulţumim Statului Major al Forţelor Terestre) de a experimenta puşca semiautomată cu lunetă (PSL), arma românească a lunetistului.

Marius cu PSL la Cupa Presei la Tir, 2017

Iulian cu PSL la Cupa Presei la Tir, 2017

Adina cu PSL la Cupa Presei la Tir, 2017

Rezultatele nu au fost tocmai rele, felicitările merg către Iuliu Popovici care a obţinut anul acesta locul III la categoria masculin.

Marius la Cupa Presei la Tir 2017

Câştigătorul locului III, Iuliu Popovici, la cupa Presei la Tir 2017

Alina la Cupa Presei la Tir 2017

Bate Cupa!

La final am făcut şi o sesiune “specială” de machiaj, să vedem cum ne stă cu model de cort de armată pe faţă 😀

Machiaj “special”

Le dorim militarilor români din cadrul Forţelor Terestre Române La Mulţi Ani şi să fie purtători de biruinţă în toate misiunile la care participă!

– Adina Călin   –