Marină

Yury Dolgoruky a intrat oficial in serviciul Marinei Ruse

Yury Dolgoruky

Yury Dolgoruky

Primul submarin nuclear purtător de rachete balistice din clara Borey, Yury Dolgoruky, a fost primit oficial în serviciul operaţional al Marinei Ruse.

Ceremonia de ridicare a steagului Sfântului Andrei a avut loc ieri, în şantierul naval Sevmash din Severodvinsk. La ceremonie a luat parte şi ministrul rus al Apărării Sergei Shoigu.

Construcţia submarinului Yury Dolgoruky a început la Sevmash pe 2 Noiembrie 1996.

Lungimea navei are circa 170 de metri, o lăţime de 13.5 metri şi un deplasament de 24 000 tone.

Nava a fost lansată în luna Februarie a anului 2008, iar din 2009 au început testele inclusiv lansarea unei rachete balistice intercontinentale P-30 Bulava-30. Submarinul poate transporta până la 16 rachete Bulava.

Yury Dolgoruky SSBN

Yury Dolgoruky SSBN

*Clik pe poză pentru dimensiune mare.

Clasa Borey poati fi considerată una de submarine crucişător, iar până în anul 2020 Marina Rusă va dispune de opt astfel de nave strategice care vor înlocui submarinele 667BDRM “Dolphin”.

Sursa: Lenta & RIA Novosti

– Iulian Iamandi –

 

3 Comments

  • Ura inca o data pentru Bravul Putin.
    am inteles ca Jacksonville SUA sa ciocnit in stramtoarea Hormuz, probabil de la prea multa fericire cu panourile digitale, probabil ca “submarinarii” americani au zis ca au android sa si au vrut sa vada cum merg filmele SF.
    Funny nu?

    • Americanilor inca nu le-au explodat torpilele prin cale precum a patit Kursk iar coliziuni tip Jacksonville au avut destule si rusii dar le este prea rusine sa le faca publice.

  • Vocea Rusiei a scris ca un submarin din asta costa doar 700 de milioane de dolari, dar cred ca nu aveau informatii suficiente sau nu au luat in considerare costurile programului de dezvoltare.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: