Aviaţie

Voi nu sunteti invidiosi pe ministrul chilean?

Rodrigo Hinzpeter MD Chile F-16D Block 50 pz 1

Rodrigo Hinzpeter, MD Chile, F-16D Block 50

Chiar mă uitam cu invidie – în articolul găsit pe la brazilieni era întrebarea: nu simţi invidie? – uitându-mă la ministrul chilean al Apărării, care a zburat într-un F-16D Block 50.

Ştiţi că nu sunt fanul lui F-16, indiferent de variantă şi că nu îl doresc în dotarea RoAF nici dacă ar scoate LM-ii special pentru români varianta F-16 X-Wing, ori F-16 TIE Fighter, ori F-16 Cum-le-zicea-interceptoarelor-din-Battlestar-Galactica.

Şi, mai ştiţi, dar numai că mai puţini, că mi-a fost frică în Boeing 737-300 şi în Airbus A320, paseri care au zburat lin şi aproape drept – mai puţin cele două aterizări făcute de piloţii spanioli, când deja mă închinam cu limba…

Mereu zic că prefer să fiu într-un tanc, ori pe o corabie – aici, intervine siguranţa de călărăşean care se simte în apă precum în bere.

Cu toate astea, chiar îl invidiez pe ministrul din poze.

Rodrigo Hinzpeter

Rodrigo Hinzpeter

Deci, vreau şi eu.. Poate într-o viaţă viitoare am să mă fac pilot. Ei, draci, piloţii de UCAV-uri n-or să mai simtă nimic!

Cu ochii la dom’ ministru din Chile, mi-am amintit că pe 2012 “am zburat şi noi” pe F-16. De fapt, au făcut-o piloţii noştri – pe bune, au dat şi la Pro Patria, de acolo ştim.

Să le urăm, deci, locotenenţilor Epuran şi Andruşeac să zboare şi anul acesta pe F-16, să zboare mult şi pe MiG şi să zboare mulţi ani!

 

– Iulian Iamandi –

 

6 Comments

  • NORMAL CA SUNT INVIDIOS .
    EU MA ROG CA MACAR PILOTII NOSTRI SA ZBOARE F16 SUB CULORILE ROMANESTI, DACA ATAT II DUCE CAPUL PE GUVERNATII NOSTRI.

  • Da mi-ar placea sa ma dau cu un F 16! Si da mi-ar place sa zbor cu orice avion cu reactie al unei forte aeriene, cred ca senzatia este unica!

  • Preocuparea unui ministru politic al apararii, macar, daca nu si priministru, de a cunoaste direct realitatile cat de cat din mediu militar – l-as fi invitat si intrun transportor blindat, tanc, submarin sau distrugator, poligon de tragere pe timp de noapte sau activitatea pe teatrele de operatii, pe care cu atata usurinta le accepta politicienii ca sa-si ridice prestigiul pe seama altora, ca sa inteleaga exact privatiunile, riscul si “consumurile” individuale si ale familiilor, care le presupune activitatea militara. Atunci, Avocatul Poporului – interimar Valer Dorneanu – servil si aplecat spre rezolvarea disponibilitatilor financiare pentru jaful partidelor de la putere, indiferent care sunt ele, propune impozitarea pensiilor cu 50% pilotilor, tehnicilor de bord, scafandrilor, parasutistilor, cercetasilor si a altor categorii de personal militar care, printrun act de dreptate le-au fost recalculate pensiile, in sfarsit corect. Ma intreb de ce nu se face un calcul al pensiilor care au fost obtinute prin numirea sau imputernicirea unor cadre militare, culmea, tocmai inaintea iesirii la pensie desi pana atunci activitatea acestora s-a materializat prin “lingerea” unor foi sau “controale de fond”. Am dat exemplul Georgiei, ale carei incasari la buget, dupa reforma administrativa au crescut cu peste 60%. S-ar crea disponibilitati financiare si pentru investitii, si pentru salariile bugetarior care chiar fac treaba, pentru invatamant, aparate, sanatate, cercetare stiintifica si cultura. Se doreste asa ceva in Romania?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: