Conform declarațiilor ministrului rus al apărării, Sergei Shoigu, până în 2020 Marina Rusa (VMF) va fi dotată cu 24 noi submarine și 54 noi unități de suprafață.
“Ca urmare a implementării programului național de reînarmare până în 2020 Marina ar trebui să primească opt submarine strategice cu propulsie nucleară, 16 submarine multirol și 54 nave de puptă de diverse clase”, a declarat Shoigu în cursul unei ședințe.
Pe lista de așteptare a Marinei sunt 8 submarine cu propulsie nucleară dintre care 3 vor fi din clasa Borey și 5 din clasa Borey-A, toate echipate cu rachete balistice Bulava. Cele 16 submarine multirol vor fi din clasele Borey (submarin de atac cu propulsie nucleară), Kilo îmbunătățit și Lada, cu propulsie clasică. Ca și unități de suprafață se așteaptă intrarea în serviciu a fregatelor clasa Admiral Gorshkov, nave din clasele Steregushchy și Buyan precum și a navelor mari de debarcare din clasa Ivan Gren.
Nota de plată ce va trebui achitată ajunge la 166 miliarde $, aproximativ un sfert din bugetul alocat pentru reînarmarea Rusiei până în 2020.
Via
RIA
– Marius Constantin –
clasa de submarine nucleare de atac se numeste Graney/Yasen
portavionul Admiral Gorshkov este vandut Indiei si nu se mai fabrica
Corect erau fregate… Fregate din clasa Gorshkov…
😀
Imi torn, dara cenusa in cap
Multumesc pentru atentionare
se poate intampla oricui, ma bucur ca nu te-a suparat atentionarea
E vorba de проекта 22350 (noile fregate rusesti, prima nava din serie numita “Адмирал флота Советского Союза Горшков”) nu de проекта 1143 (4) -(Sovieticul Baku).
Submarinul Lada este cel mai nou submarin realizat de rusi.Nu inteleg de ce rusii se doteaza si cu Kilo, varianta imbunatatita, care este un submarin de conceptie mai veche.
kilo e mai ieftin si e pus la punct.
Lada are anumite probleme proiectul fiind oprit si relaut de mai multe ori.
Salutare. Mai trebuiesc adaugate si fregatele de tip Admiral Grigorovich din care cre-o 2 bucati sunt asteptate pt la anul pt intrarea in servici. Acestea fiind de fapt de fapt de tipul celor indiene clasa Talwar , facute de acelasi santier Yantar pt indieni . Anul trecut au primit cea mai noua nava de lupta fregata Daghestan in flota Caspica . Desii sunt fan tehnica ruseasca si nu mi place cand e vazuta inca ca facuta de “untermensch” de catre unii , trebuie sa-i dau Cezarului ce i al sau ;practic aceste cifre mai ales a navelor de suprafata ;mi se pare exagerata pt urmatorii 7 ani. Mai ales ca probabil vor opta si pt proiecte noi deci va dura ceva pana la punerea lor pa cala si dezvoltare. Sa vada cum e se comporta prima unitate a clasei ,adaptari si altele. Teoretic au multe nu stiu exact cum stau cu forta de munca in domeniul santierelor navale. Daca ar fi sa o luam practic la bani marunti cate vor rusii pt TOATA armata pana in 2020 ar trebuii sa munceasca foarte multi numai pt a sustine industria de apararesi alte industrii de care depinde industria de aparare . Unii spun ca aceasta reinviere a politicii germaniei din anii 30 de dezvoltare a industriei militare dar acum a rusilor e data de politica pretenei Ceaina a carei industrie de aparare nu a avut o asa pauza ca a rusilor . Ramane de vazut ce si cum.