Admiral Gorshkov

Admiral Gorshkov

Conform declarațiilor ministrului rus al apărării, Sergei Shoigu, până în 2020 Marina Rusa (VMF) va fi dotată cu 24 noi submarine și 54 noi unități de suprafață.

“Ca urmare a implementării programului național de reînarmare până în 2020 Marina ar trebui să primească opt submarine strategice cu propulsie nucleară, 16 submarine multirol și 54 nave de puptă de diverse clase”, a declarat Shoigu în cursul unei ședințe.

Pe lista de așteptare a Marinei sunt 8 submarine cu propulsie nucleară dintre care 3 vor fi din clasa Borey și 5 din clasa Borey-A, toate echipate cu rachete balistice Bulava. Cele 16 submarine multirol vor fi din clasele Borey (submarin de atac cu propulsie nucleară), Kilo îmbunătățit și Lada, cu propulsie clasică. Ca și unități de suprafață se așteaptă intrarea în serviciu a fregatelor clasa Admiral Gorshkov, nave din clasele Steregushchy și Buyan precum și a navelor mari de debarcare din clasa Ivan Gren.

Nota de plată ce va trebui achitată ajunge la 166 miliarde $, aproximativ un sfert din bugetul alocat pentru reînarmarea Rusiei până în 2020.

Via
RIA

– Marius Constantin –