Armata Romana

Vizita in Romania a subsecretarului de stat pentru industria de aparare a Turciei

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, alături de subsecretarul de stat pentru industria de apărare a Turciei, Celal Sami Tüfekçi - foto MApN

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, alături de subsecretarul de stat pentru industria de apărare a Turciei, Celal Sami Tüfekçi – foto MApN

Aflat în vizită oficială în România, subsecretarul de stat pentru industria de apărare a Turciei, Celal Sami Tüfekçi, a fost primit de către ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc.

Discuţiile s-au concentrat pe subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiune şi la cooperarea bilaterală în domeniul tehnico-militar.

Evoluţiile din mediul de securitate regional au fost analizate din perspectiva nevoii stringente de implementare a deciziilor politice majore adoptate de şefii de state şi de guverne la Summit-ul NATO de la Varşovia, care includ măsuri importante pentru regiunea sud-estică a flancului de est aliat.

În acest domeniu, oficialul român a subliniat importanţa cooperării dintre cele două ţări în vederea implementării, într-o manieră credibilă şi eficientă, a deciziilor referitoare la Prezenţa Aliată Avansată Adaptată (Tailored Forward Allied Presence) pentru această regiune, pe toate cele trei componente ale sale – terestră, aeriană şi navală. În context, a fost reiterată importanţa avansării iniţiativelor concrete din acest domeniu, în perspectiva reuniunii ministeriale NATO de la sfârşitul lunii octombrie a.c.

În ceea ce priveşte dinamica relaţiilor de cooperare tehnico-militară, cei doi oficiali au trecut în revistă programele comune curente desfăşurate în domeniul înzestrării cu tehnică şi armament, precum şi premisele de extindere a acestui tip de cooperare.

Secţia Presă

6 Comments

  • Bullshit…..a venit si asta sa ne traga de urechi vis a vis de contractul ala de modernizare a copailor. De ce tot mai amanam atat si nu-i dam sultanului tributul!?!?

  • Dintre ofertele ramase, aceasta a consortiului turco-roman mi se pare singura dubioasa…dar, evident, aceasta va fi cea aleasa probabil…

  • Cezar, nu platim nici un tribut Turciei. 🙂

    In plus, industria de aparare a Turciei este cu muuult peste ce mai reprezinta cea romaneasca si a altor tari de prin apropiere. Au experienta, au produse. Au chiar si nave proprii.

    • Expresia cu tributul a fost sarcastica. Insa pot sa pariez ca mister asta a venit la Bucuresti strict pentru afaceri, nimic esential legat de aparare, summituri&shit. A vazut ca arunca ai nostri cu RFI-uri si a venit la tatonat terenul. Probabil treaba cu fregatele ii intriga cel mai rau, odata ce s-au anuntat drept castigatori, insa MAPN-ul intarzaie cu anuntul oficial!

  • Pai asa este dar de banii alocati nici astia specialisti in rahat nu fac bici sa plesneasca poate doar sa se imprastie. Eu cred ca o labaresc pana vad de la cine cumpara tbt-ul ca nu ajung banii de frecate. Apoi acum nu e graba avem metraleere teleoperabile,contra piratilor sunt parfum, stau baietii la cafea si ac si fac pac .

  • Prima parte a comunicatului este teorie .Dar ultimul paragraf este important:se vorbeste de programe comune in derulare si de extinderea lor.E bine de inceput cu unul mai modest si care-ti da mana decat vorba aia”la pomul Laudat sa nu te duci cu sacul”.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: