Discutii intre delegatia romana si cea chineza la Ministerul Apararii

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a primit marți, 12 septembrie, la sediul instituției, vizita unei delegații din Republica Populară Chineză condusă de directorul adjunct al comisiei pentru știință și tehnologie din Comisia militară centrală, generalul-locotenent Yi Xin.
Întrevederea a avut drept scop dezvoltarea și consolidarea relațiilor de cooperare cu partenerul chinez, conform Acordului între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării Naționale din Republica Populară Chineză privind cooperarea în domeniul militar.
Pe timpul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind identificarea domeniilor de cooperare pe linie de instrucție, educație, medicină operațională, operații și misiuni de menținere a păcii sub mandat ONU, dar și extinderea cooperării militare, inclusiv la nivelurile operativ și tactic.
În plan militar, China este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României în Asia. În ultimii ani au fost organizate vizite și contacte la cel mai înalt nivel, care au asigurat menținerea unui dialog activ conectat la prioritățile agendei naționale.
Delegația chineză a avut, în cursul zilei de luni, 11 septembrie, la sediul Departamentului pentru Armamente, o întâlnire cu locțiitorul șefului departamentului, generalul de brigadă Ionel Loţan, și cu reprezentanţi ai Academiei Tehnice Militare şi Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare.

Secţia Presă