Armata Romana

Vizita in Regatul Hasemit al Iordaniei

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va efectua, în perioada 28 aprilie – 2 mai, o vizită în Regatul Haşemit al Iordaniei,  în vederea participării la  reuniunea “Procesul Aqaba”. În acest context, va fi primit de Majestatea Sa, Regele Abdullah al II-lea bin al-Hussein, la Palatul Regal din Aqaba, și va avea o întrevedere cu Preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore al Forţelor Armate Iordaniene, general-locotenent Mahmoud Freihat.

Mihai-Viorel Fifor

Mihai-Viorel Fifor

Procesului Aqaba este o platformă de dialog strategic, lansată la inițiativa Majestății Sale, Regele Abdullah al II-lea bin al-Hussein, în 2015, şi are ca scop coordonarea acțiunilor comunității internaționale pe tema luptei împotriva terorismului şi extremismului.

Până în prezent, s-au desfășurat patru reuniuni cu caracter transregional, țările participante împărtășind aceleași preocupări pentru consolidarea stabilității şi securității, indiferent de contextul geopolitic sau geostrategic al regiunii din care fac parte (au participat reprezentanți ai statelor din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Est, Vest, Asia de Sud-Est şi Balcani).

Actuala rundă de discuţii va fi coprezidată de Regele Abdullah al II-lea bin   al-Hussein al Iordaniei şi Taro Kono, ministrul afacerilor externe al Japoniei, cu participarea unor reprezentanți la nivel înalt (miniștri de externe, ai apărării, de interne, justiție şi înalți funcționari din cadrul structurilor naționale de securitate) din SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Spania, Italia, România, precum şi funcționari de rang înalt din cadrul ONU, NATO şi UE.

Biroul de Presă

11 Comments

 • Se pare ca romanii au ajuns bataia de joc a mnevrelor atat a dusmanilor cat si a ,,prietenilor”,din cauza celor ce au condus si conduc Romania,cu putine exceptii, acestia ori au o doza de prostie sau mai mult au o mare doza de ticalosie ,ori sunt de-a dreptul ticalosi. Iata cateva ticalosii care au calcat in picioare demnitatea acestei natiuni si ne-au facut de rusinea lumii.
  1. Mostenirea Gojdu
  2. Ansamble de rachete sol aier si rachete donate in Israrel de catre P.Roman imediat dupa 1989.
  3. Vanzarea prin manevre oculte si oneroase a mai multor mine cu rezerve de aur si metale rare.
  4. Cumpararea de aramament modern de la americani cu comisioane si preturi f mari si discutabile.
  5. Vamzarea catre unguri, rusi si turci si evreii ,dusmanii de vecuri, prin mijloace infractionale si in detrimentul statului roman a mai multor obiective care privesc siguranta nationala.
  6. Punerea in aplicare a planurilor ungurilor si rusilor, ca in ministere importante sa fie angajate de la ministru pana la femeie de serviciu a unor persoane fidele intereselor straine si pentru ca natiunea noastra sa-si piarda, traditia ,cultura , identitatea, etnogeneza si si aici enumeram; ministerul educatiei, ministerul cuturii si alte ministere, pentru a distruge zestrea genetica a natiunii noastre prin ; distrugerea mediului,a sanatatii populatiei ,a alimentatiei sanatoase si nu numai.
  7.Falimentarea combinatului de interes strategic pentru productie de apa grea, produs de cea mai mare puritate din lume .
  8.Falimentarea industriei romnesti de armamant si munitii.
  9.Falimentarea industriei de prospectare si extractie a titeiului si gaze naturale si vanzarea catre rusi prin mijloace infractionale,a proiectelor si produselor ce ne faceau printre primii si la cateva chiar primii din lume .
  10 Falimenatrea si distrugerea activitatii de stiinta si cercetare ,mai mult blocarea prin legi si interese meschine ,a inventiilor si inovatiilor romanesti ,pentru a nu fi puse in slujba poporului si natiei romane .
  11. Falimentarea si distrugerea agriculturii ,irigatiilor si industriei alimentare .
  12. Emiterea de legi si ordonante de guvern pentru protectia fnfractorilor si care in mod vadit slabesc securitatea nationala si murdaresc imaginea Romaniei in lume .
  Si acum ministrul apararii este plecat la arabi . Arabii vor sa-si inoiasca urgent generatia de avioane si desigur sa vanda F-16 care nu sunt rele dar sunt vechi , vrea ministru sa cumnpere F-16 din A.Saudita ? Desigur ca acum nu stim dar vom sti curand. Daca da, de ce trebuie mereu sa recurgem la vechituri updatate . Daca avem politicieni cu capul pe umeri la aceasta ora F-16 se construia in Romania si cu dotari de ulltima ora ,astazi aveam santiere navale ale statului roman in care se construiau , corvete, fregate, submarine, o data cu o industrie de armamant si munitii de ultima generatie . Dar dupa cum cu putin exceptii ne-au condus si cu putine exceptii ne conduc talharii,curvele , impostorii, tradatorii de neam si de tara, sabotorii, asa vorbesc oamenii pe strada si eu cred ca asa este ,de aceea nu avem cum toate acestea . Dar stiu ca Romania va renaste curand. Dumnezeu sa binecuvinteze Romania si pe romani ori unde ar fi .

 • Rectfic- A. Saudita cu Regatul Hasemit al Iordaniei . Desi si A Saudita doreste sa-si vanda cate mai multe F-16 si sa-si doteze armata cu F-35, se duc negocier intense pentru ceasta.

   • pai tu crez ca piloteii romani sunt in stare sa piloteze altceva decit un bimotor amarit???dupa revolutie prima grija a bravei noastre aviatii a fos sa dam la dezmembrari DE NOI flota de mig 29 si mig 23…..pastrind pentru GRIGORE ANTIPA flota de mig 21….aista-i maretia noastra…aista-i putilina

  • Daca aveai curiozitatea sa cauti pe Google, observai ca Arabia Saudita NU are avioane F-16, doar F-15…

 • In comunicat nu scrie nicaieri despre discutii privind achizitia de armament, scopul deplasarii in Iordania este altul asa ca toate platitudinile despre F-16 la acest articol sunt ori dovada unei prostii scanteietoare fie a rautatii gratuite.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: