Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a aflat sâmbătă, 12 februarie, în vizită de informare la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’ din Bistrița.

Echipa de comandă a brigăzii a prezentat starea actuală a unității, tehnica din dotare, misiunea, obiectivele și proiectele de modernizare a infrastructurii, atât cele aflate în plină desfășurare, cât și cele planificate pentru perioada viitoare.

Vizită de informare a ministrului apărării naționale la Brigada 81 Mecanizată - foto Laurențiu Turoi

Vizită de informare a ministrului apărării naționale la Brigada 81 Mecanizată – foto Laurențiu Turoi

Ministrul apărării naționale a avut o întâlnire cu familiile eroilor brigăzii căzuți la datorie în teatrele de operații, precum și cu militari răniți în misiunile externe. Cu acest prilej, Vasile Dîncu a conferit cea mai înaltă distincție a Armatei României plutonierului-adjutant Daniel Claudiu Sfecheș, fratele sublocotenentului post-mortem Marius Florin Sfecheş, care și-a pierdut viața la 1 octombrie 2010, în Afganistan, și plutonierului-major Anca Filip, sora sublocotenentului post-mortem Cristian-Petru Filip, căzut în același atac.

Aceeași distincție a fost conferită și unor militari bistrițeni răniți în misiuni internaționale: plutonier-adjutant Vasile Zbâncă, plutonier-adjutant (rtr.) Florin Boc, sergent-major Gabriel Czifrak, sergent Ionuț-Marius Brumă, caporal clasa I Ioan-Iosif Reman și fruntaș Floare Dorian-Emil Reman.

Este impresionant că fratele și sora eroilor sublocotenenți Marius Florin Sfecheş și Cristian-Petru Filip duc mai departe, în aceeași brigadă, misiunile fraților lor. Mulțumesc domnule plutonier-adjutant Daniel Claudiu Sfecheș și doamnă plutonier-major Anca Filip pentru modul profesionist în care vă faceți datoria față de Țară și vă încredințez că memoria fraților dumneavoastră nu va fi nicicând uitată,” a declarat Vasile Dâncu.

Ministrul apărării naționale i-a asigurat pe militarii răniți de întregul său sprijin pentru depășirea tuturor problemelor cu care s-ar putea confrunta. „Curajul și spiritul de sacrificiu dovedite de dumneavoastră pe câmpul de luptă, felul în care reușiți să învingeți, în fiecare zi, suferințele reprezintă pentru fiecare dintre noi exemple de patriotism autentic,” a spus ministrul Dîncu.

Ministrul apărării naționale s-a întâlnit, de asemenea, cu cadre militare în rezervă și retragere din garnizoana Bistrița, pe care i-a informat că este la curent cu problemele cu care aceștia se confruntă. 

Ne-am apucat serios de treabă pentru a găsi soluții pragmatice pentru rezolvarea problemelor semnalate de dumneavoastră, în special a celor legate de eliminarea inechităților din sistemul de pensii militare. Suntem în permanent dialog cu echipele de conducere a structurilor centrale ale structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere și am toată încrederea că vom reuși să deblocăm procesul legislativ prin care să acordăm tratament egal și corect tuturor celor din rezerva armatei, indiferent de perioada în care și-au servit țara,” a declarat Vasile Dîncu.

Biroul de presă