Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a primit miercuri, 28 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.

Agenda discuțiilor a vizat aspecte de actualitate și evaluări privind războiul din Ucraina, precum și stadiul sprijinului acordat Ucrainei în format multidimensional, incluzând ajutor umanitar, politic, diplomatic și economic.

A fost reiterată poziția României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susține organizarea de referendumuri în regiunile ocupate, ministrul român al apărării evidențiind susținerea fermă pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean.

Oficialul român a reasigurat partenerul de implicarea deplină a României în sprijinirea Ucrainei, exemplificând cu asigurarea sprijinului celor peste 2,3 milioane de refugiați care au intrat pe teritoriul statului român de la declanșarea războiului, funcționarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât și prin suportul acordat în criza exportului de cereale.

 

Biroul de presă