Los Angeles Auto Show Design Challenge, Honda Drone Squads

Vehiculele viitorului, destinate Highway Patrol, ar putea fi independente, daca s-ar accepta solutiile oferite anul acesta la Design Challenge – competitia anuala organizata in cooperare cu Los Angeles Auto Show, competitie care in ultimii noua ani a invitat constructorii de masini sa viseze prin propuneri de automotive s.f. legate de anumite teme, cum ar fi masini cu greutatea de sub o mie de livre, sau, anul acesta, masini de patrulare pentru autostrazile anului 2025.

Coincidenta sau destin, proiectantii din cateva companii au prezentat concepte de vehicule-robot, autonome, destinate patrularii pe sol, apa si aer.

Viitoarele vehicule de patrulare – ah, ce frumos suna in original “police cruisers” – sunt prezentate de obicei ca imagini cu scenariu si foarte rar sub forma unor vehicule reale, cum ar fi UAV-urile si UCAV-urile Predator sau Global Hawk celebre in urma eforturilor anti… insurgente, implicate in scenarii de genul “Speed limit enforced by aircraft”.

Highway Patrol, de la Honda

In viitor, “the vehicle should empower higway patrol officers to meet new demands and effectively both ‘protect and serve’ the public while considering not jus enforcement needs but emission concerns, population growth and transportation infrastructure” – vorba organizatorilor, care si-au pus problema anului 2025.

Honda R&D America’s Advanced Design Studio din Pasadena, California, viitoarea Honda CHP Drone Squad include Auto-Drone pe patru roti si Moto-Drone, asemanatoare motocicletelor.

Propunerea celor de la Honda ofera o solutie de viitor in care Auto-Dronele vor actiona cu rol de comanda, cu echipaj uman sau autonome, care ar lansa in misiuni Moto-Dronele, chiar si din mers.

Articolul complet poate fi accesat pe subdomeniul Drone.