Constructorul naval american Vigor a început lucrările de construcție la prima navă de debarcare a armatei americane de generație următoare cu o ceremonie de punere a chilei.

Vigor Maneuver Support Vessel (Light)

Vigor Maneuver Support Vessel (Light)

Numită Maneuver Support Vessel (Light) sau MSV (L), ambarcațiunea va oferi o îmbunătățire masivă a capacității în comparație cu navele din clasa Mike pe care le va înlocui treptat.

Vigor a început să lucreze la noul program după ce a primit un contract de aproape un miliard de dolari în Octombrie 2017 pentru a construi flota MSV (L).

Odată ce nava cap de serie, SSG Elroy F. Wells, va fi finalizată din punct de vedere structural și operațional, programul va continua cu construcția a patru nave în Low Rate Production, urmat de până la 32 de nave în Full Rate Production.

Echipa MSV (L) include BMT ca proiectant, pe lângă Gladding-Hearn și Northrop Grumman.

MSV (L) va asigura transportul în teatrul de operațiuni a personalului și materialelor, livrând echipamentul de la bazele navale avansate și navele de etanșare strategice către porturi, căi navigabile interioare, plaje și linii de coastă îndepărtate și neamenajate, precum și porturi greu accesibile sau degradate.

Designul său inovator oferă manevrabilitate și stabilitate superioară în apele agitate ale mărilor și oceanelor, pe litoral precum și în căile navigabile interioare în sprijinul operațiilor terestre.

Its tribow monohull is an innovative design that provides superior maneuverability and stability in high sea states, through the littorals and within inland waterways in support of land-based operations.

Cristian Oancea