Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au discutat marți, 11 aprilie, în cadrul unei videoconferinţe desfășurate la sediul MApN, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii din Kosovo și Bosnia și Herţegovina, precum și cu detașamentele de militari români aflate în misiune în Bulgaria, Lituania și Polonia.

                Militarii români au prezentat analiza situației de securitate din zonele de responsabilitate, stadiul de îndeplinire a misiunilor și au raportat că starea de sănătate și nivelul moralului personalului sunt foarte bune.

                Ministrul Tîlvăr a adresat mulțumiri militarilor români care se află acum, în preajma  Sărbătorilor Pascale, în misiuni în afara României. „Pot spune că pentru mine, ca ministru, o zi de lucru începe bine atunci când sunt informat că dumneavoastră, militarii aflați în misiuni departe de țară, nu ați raportat probleme deosebite și că vă desfășurați activitățile în cele mai bune condiții. Perioada care se apropie, în care veți întâmpina Sfintele Paști departe de casă și familii, nu va fi una ușoară pentru dumneavoastră, dar știu că sunteți profesioniști și că ați luat toate măsurile pentru ca misiunile dumneavoastră să fie executate așa cum sunt planificate. Eforturile dumneavoastră contribuie la liniștea noastră, a tuturor, mai ales în aceste vremuri în care regiunea în care ne aflăm este profund tulburată de invazia Rusiei în Ucraina vecină. Vă doresc mult succes, liniște și pace cu ocazia Sărbătorilor Pascale!”, a spus ministrul apărării naționale.

                Șeful Statului Major al Apărării le-a transmis militarilor că apreciază modul în care fiecare detașament dislocat peste hotare își îndeplinește sarcinile și reprezintă Armata României în fața partenerilor și aliaților. „După recentele rotații desfășurate în teatrele în care România are dislocați militari, înregistrăm o creștere destul de importantă a efectivelor Armatei României aflate în misiuni externe, în special prin debutul misiunii de poliție aeriană în Lituania. Sporirea efectivelor înseamnă și o creștere a responsabilității pe care noi, cei de acasă o avem pentru a vă asigura cele mai bune condiții de executare a misiunilor. Am convingerea că vă veți face pe deplin datoria, fiecare pe postul pe care sunteți încadrați, că vă veți menține moralul ridicat și veți rămâne vigilenți. Vă doresc sărbători luminate și vă așteptăm sănătoși acasă!”, le-a transmis generalul Daniel Petrescu militarilor aflați în teatrele de operații.

Biroul de presă