O herghelie de Grifoni!

Noutăţile de la Griffon 236, de aseară, sunt multe şi trebuie să recunosc: dialogurile noastre sunt în mare viteză şi mai ales foarte condensate, pentru că eu vreau să aflu cum merge acolo, iar el doreşte să ştie cum merge aici.

Printre altele, să menţionez doar că în primele două zile a strâns peste patru ore de înregistrări audio. Despre partea vizuală, nu reproduc detaliile pentru că nu le-am înţeles. E limbaj de-al lor, de spotteri, nu de amatori.

De dimineaţă îmi spunea că astăzi speră să fie timp mai bun decât zilele trecute pentru că sunt programate multe evoluţii.

Încă nu am stabilit ce vom face public, ce vom publica aici şi ce anume vom păstra exclusiv pentru suplimentul dedicat Aerospace Forum Sweden 2012, aşa că am să scap doar un singur aspect: unele dintre cele mai interesante discuţii le-a avut cu un fost pilot de MiG-29 din Eritreea.

Să mai zic şi că prietenul nostru a obţinut informaţii la prima mână despre Thracian Star 2012,  din partea bulgară, legată de lupta aeriană dintre MiG-urile 21 LanceR ale noastre şi avioanele MiG-29 ale lor, ceea ce pentru redacţia Resboiu reprezintă cea de-a doua sursă oficială despre subiect. Ehe… Batem şi noi şaua.

Una dintre cele mai drăguţe dintre ştirile de la suedezul nostru a fost legată de un stand unde “bre, ţi-am pozat un UAV”, iar pe materialele promoţionale a văzut Puma şi militari români, dar a fost contrazis de expozanţi “nu, că sunt francezi”… pe care i-a dat pe spate “francez o fi Puma, ca tip de elicopter, dar militarii au P.A. 86, puşca de asalt românească!”. 🙂

Haideţi să ne delectăm cu câteva poze:

Grifonul singuratic

Yumm, Yumm...

Saab-105/SK-60? Ne lămureşte Griffon, cu proxima ocazie

Pare cam frig pe acolo

Volvo Aero - cam asta sunt în stare să zic 😀

Probabil... o încercare pentru Frumuseţile Patriei? OMG! Data viitoare trimtem unu' neînsurat... :))

Patria? Bre, era "Frumuseţile Patriei", nu Patria... :))

– Resboiu –