Komondor MRAP Respirator

Komondor MRAP Respirator

Vecinii şi prietenii noştri maghiari de la Respirator au prezentat MRAP-ul Komondor în cadrul International Armoured Vehicles 2013. Aţi intuit bine, la IAV 2013 nu a fost prezentat nici un blindat românesc.

Nu-i problemă. Nici la Aero India nu zboară vreun Şoim. Şi nici la IWA (Internationale Waffen Ausstellung) n-am găsit în listă vreo firmă românească profilată pe puşti sau puştoaice.

Ar fi şi dificil să mai visăm, atâta timp cât nu dăm dovadă de profesionalism la imagine măcar.

De data asta, n-am să mă iau de cum arată site-urile web ale producătorilor români din industria de apărare. Am să fiu mai rău:

SMG 9 mm

SMG 9 mm

Asta este imaginea de pe site-ul ROMARM pentru prezentarea smg-ului de 9 mm. O poză luată dintr-un joc! Da, daţi click pe imagine să vedeţi cum scrie Battlefield 2 şi EA Games.

Iar, dacă nu mă credeţi… simţiţi-vă liberi să intraţi pe site-ul Romarm.

Ăştia suntem, atât ne duce. Inteligenţa românească şi alte alea pentru care ne batem cu cărămida în piept, sunte de fapt numai apă de ploaie.

Komondor MRAP 4x4

Komondor MRAP 4×4

La IAV, compania maghiară Respirator, ziceam, a prezentat noul MRAP 4×4 Komondor.

Dezvoltarea blindatului a demarat în 2010 şi numai după doi ani, Respirator este gata să producă 100 de exemplare.

Sursa: World Defence News

Zicea cineva ceva de SAUR? Nu aud.. mai tare, vă rog!

Ştiţi, aproape de finalul perioadei interbelice în România a fost adusă o tanchetă CKD Praga AH-1 pentru a fi asamblată – se dorea asamblarea acestui tip de blindate în ţară. Desigur, nu s-a reuşit nici măcar atât.

Acum, avem experienţă de zeci de ani în Pedigree. O mai lălăim mult cu Saur?

 

– Iulian Iamandi –