Uncategorized

Vanzarile de Kalasnikov au crescut in 2011 cu 57%

Demnul urmas de balalaica, creste intr-un an cat altii in 10. Ma rog, anul 2011 a fost bun cu fabricantul de arme din Izhmash ale carui vanzari au sporit ca procent cu 57,4% si ca valoare cu 5,73 milioane de ruble  (adica mai scade rangul la conversie: 190 milioane de dolari).

Arma preferata a tuturor dusmanilor ideologici ai SUA, ca asa ne invata Hollywood-ul, AK-47 si copiile sale de suflet, este si cea mai raspandita chiar daca productia propriu-zis s-a terminat. Chiar si asa, le merge bine.

 

18 Comments

 • Poi cum sa nu-ti iei o asemenea arma daca e intruchiparea perfectiunii(mici probleme la acuratete dar…)…pana si eu de dragul frumusetii mi-am luat un AKMS pentru airsoft…

 • eu cind am tras prima oara,.. prin 93… dupa primul glonte, mi-a infundat urechea dreapta, dupa al doilea- pe cea stinga, mai departe nu auzeam nimic. ( cred ca am avut vre-o 8, sau 9 cartuse, nu tin minte exact, erau scumpe tragerile atunci.)Am tras si din mitraliera ( am avut 14 sau 16 cartuse 12.7 paremi-se ) ,dar cel mai mult m-a impresionat tragerea din luneta Dragunov.

   • nu stiu, ca nu am mai tras cu alte lunete, din pacate.., nu pot sa compar. Oricum nu mi s-a parut reculul atit de mare, poate din cauza ca trageam din pozitie culcata. Stiu ca Spetznazul rusesc acum au in dotare lunete mai bune.

    • Te asigur ca americanii, britanicii, francezii sau nemtii au lunete(PSL-uri) cel putin la fel de bune ca si cele ale rusnacilor.

     • daca replica a fost adresata mie,multumesc, eu nu prea m-am interesat de lunete, dar nu ma indoiesc ca fac arme bune in vest, mai ales nemtii…

    • Am tras cu AKSU Krinkov si e cam instabil. E cel mai nereusit nepot al AK-ului ever.Trebuie sa-l tii tare de tot de teava cand tragi ca sa-l poti orienta. E cam incomod. In camp deschis nu prea faci mare branza cu el. E mai potrivit pt. tanchisti si soferi de camion. In schimb mi-a cazut in mana un “Vintorez”, nu am tras cu el, omul nu m-a lasat, dar am ramas cu gura cascata cand la desfacut. Cu exceptia lunetei si a compensatorului ala cat toate zilele, e facut exact din 3 piese! O arma pt. sniper din 3 piese! Nemaipomenit!
     Dargunov are acelasi recul ca PSL. E calibrul 7,62 si asta e un calibru mare asa ca normal ca-ti da un bobarnac ca lumea. Da arata bine de tot. Pentru mine Dragunov e cea mai sexy arma individuala din lume.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: