Aspect de la ceremonia de repatriere a Batalionului 2 Manevra

Aspect de la ceremonia de repatriere a Batalionului 2 Manevra

Comunicat nr. 49
Data: 19.02.2013

Vânătorii de munte la finalul misiunii în Afganistan

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, au participat marţi, 19 februarie, la ceremonia de repatriere din Afganistan a celor peste 620 de militari ai Batalionului 2 Manevră, care a avut loc la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” din Curtea de Argeş.
Militarii Batalionului 2 Manevra
“Sondajele arată că Armata este în topul preferinţelor în ceea ce priveşte încrederea populaţiei şi aceasta este o consecinţă a faptului că dumneavoastră, militarii, apăraţi România chiar şi cu preţul vieţii. Acest lucru face ca românii să fie mândri şi trebuie să spunem că sunt mândri şi datorită vouă. Dacă în alte domenii rezultatele nu sunt atât de vizibile, noi ne-am făcut cu cinste datoria”, le-a spus ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, militarilor reveniţi din Afganistan.
Ministrul Apararii Nationale da mana cu militarii
La ceremonie au mai participat şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-locotenent Sorin Ioan, reprezentanţi ai autorităţilor locale, foşti comandanţi ai batalionului, militari în rezervă şi retragere, precum şi membrii familiilor militarilor.
Defilarea militarilor Batalionului 2 Manevra
* * *
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, se adreseaza celor prezenti
Batalionul 2 Manevră, în parteneriat cu Forţele de Securitate Afgane, a executat peste 5.500 de misiuni în perioada iulie 2012-februarie 2013, în aria de responsabilitate din provincia Zabul, în scopul asigurării unui climat de securitate pentru populaţia locală şi creării condiţiilor pentru preluarea responsabilităţilor din zona de operaţii de către autorităţile afgane.

Momentul revederii

Biroul de Presă