Aviaţie UAV/UCAV

Vanatoare de drone cu mitraliere

MG-vs-Target-Drone

MG-vs-Target-Drone

Laolantă – vorba unui fost coleg – cu UAV-urile mari, forţele armate din întreaga lume folosesc de asemenea şi mai multe tipuri de drone de mici dimensiuni.

Micuţele sunt utilizate în numeroase misiuni tactice, inclusiv supravegherea câmpului de luptă şi ţintire.

În 2011 au apărut pe Internet imagini cu o dronă americană de mici dimensiuni, care imita aspectul unei păsări, care fusese doborâtă în Pakistan:

Dronă-pasăre

Dronă-pasăre

O fi uşor să dobori o dronă din asta? Ia să vedem:

Filmarea s-a efectuat în poligonul Big Sandy, Arizona.

Uploaderul filmului a declarat:

“I’m sure to those who have never shot a machine gun outside of Call of Duty, it looks like it would be easy to shoot these down,”

“The vital components of the plane like the engine, battery, receiver, fuel tank, etc. are very small. The main body of the plane is pretty tough and can take numerous hits without affecting it.”

Aşadar, fără o grămadă de muniţie şi trăgători antrenaţi şi răbdători care să le vâneze… dronele de mici dimensiuni sunt extrem de dificil de doborât.

Sursa: The Aviationist

 

– Iulian Iamandi –

3 Comments

 • Bre,treaba asta va deveni cel putin la fel de importanta pt. o grupa de infanterie ca apararea AT.Personal as crede ca e si mai importanta,dar inca fortele albastre nu s-au confruntat cu unii care sa aiba asa ceva.Asa ca unelte specializate vor fi produse.
  Pt. nave si vehicule-laser,fratee.Pt.pifanterie,munitie inteligenta si/sau pusca cu alice.Sa dai jos o pasarica de asta e in linii mari asemanator cu datul jos unei pasari produse de mama natura.

  • De-aia eu sunt de parere ca a revenit moda tunurilor anti-aeriene. De calibru mediu, gen 35-40 mm, care sa poata folosi obuze cu focos de proximitate si ogiva cu bile de rulmenti sau bare de tungsten. Un proiectil AHEAD are o raza distructiva de vreo 5 m, din cate stiu.

   Ata doar ca trebuie senzori foarte buni ca sa dibuie o pasarice de-asta.

   • si inca pasarelele astea sunt departe de a atinge adevaratul potential. Baietii aia s-au distrat dar daca dronele in loc sa fie din polistiren alb cu cruciulite rosii pt vizibilitate erau facute din structura usoara din baghete de fibra de carbod cu diam. de 2mm invelita cu film transparent de policarbonat mai trageau si la ora asta dupa ele.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: