Aviaţie Geopolitica

Va intra si F-22 la “taiere”?

F-22 Raptor la Point Mugu, California

F-22 Raptor la Point Mugu, California

Am remarcat de-a lungul timpului că nu sunt singurul de pe aici care citeşte blogul lui Eric Palmer, cunoscutul blogăr anti-F-35, anti-Stryker şi anti-alte-câteva-treburi.

Nu reuşesc să îi citesc fiecare scriere, ori să-i vizionez fiecare prezentare video, dar se întâmplă destul de des ca, dacă nu îi dau dreptate, măcar să îmi pun problema.

Recent, a premonit că F-22 va intra la cuţit.

E uşor să crezi că nu va fi aşa, pornind de la evidenţa rolului principal în US Air Force al acestui avion.

Dar, serviţi o felie de:

After USAF gets rid of the A-10, the KC-10, more F-15s and F-16s and anything else they can grab, to keep F-35 funding propped up, they will look at the F-22.

My nomination for this is the year 2020.

I have been wrong before.

It could be sooner.

La o primă vedere, vorbe şi atât. Numai că afirmaţiile de mai sus se pot închega dacă ţinem cont de faptul că pe acolo, pe la ei, hăţurile sunt ţinute de “F-35 Mafia”, o treabă pe lângă care a noastră camarila regală din perioada interbelică roşeşte în obrăjori… de ruşine.

The USAF is getting eaten alive by bad management decisions and personnel issues that cost billions.

USAF and its Sith Lord allies, will continue to insist that buying a few dozen F-35s per year is needed.

No matter what.

Above all else.

De acord sau nu cu Eric Palmer, n-are importanţă dacă suntem fiecare în dreptul lui. Am putea însă admite câteva minute că are dreptate, suficient cât să ne imaginăm cam cum ar fi dacă ar fi aşa.

Cum ar fi dacă în câţiva ani SUA ar băga la cuţit F-ul 22, când încă de pe acum iese fum din hartă?

Sursa: ELP Defensenews

 

– Iulian Iamandi –

8 Comments

  • Taiere? Eventual modernizare. Sa nu uitam ca e un avion putin depasit ca putere de calcul pentru ca la vremea cand a fost scos ca si operational le dadea frunze de morcov la cur rusnacilor.

 • e intinsa cam mult coarda imaginatiei lu’ domnu’ Palmer. Deja asta tine de proza de fictiune. La fel de bine putem lua in calcul ca pana in 2020 Terra va fi lovita de un asteroid gigant, va avea loc WW-3 si in 2020 un F-22 va fi la fel de perimat precum un Gloster Gladiator in 1945, ca Rusii intra in crah economic dupa aventurile din 2014 sau ca maseaza trupele la vest si-i ataca chinezii din este, ca explodeaza megavulcanul din parcul Yellowstone si SUA dispar, ca izbucneste o megaepidemie de Ebola din Africa si murim cu totii, samd. Cred ca pot continua asa pana maine.

 • Parca era un general american care spunea ca F-35 are nevoie de F-22.
  “If we don’t keep F-22 Raptor viable, the F-35 fleet will be irrelevant”
  Chief of U.S. Air Force Air Combat Command Gen. Michael Hostage

 • Acest bloger este ori de a dreptul cretin, ori pus de rusi. Deci F22 zboara din 2004 este peste un F35, la toate capitolele!

 • Eh, in curand politica asta obamiama de taieri si reducere va fi o amintire. China se inarmeaza serios, Rusia isi face de cap prin Europa, India nu sta nici ea degeaba… harta lumii se redeseneaza iar SUA nu isi permite, si la propriu si la figurat, sa readopte politica izolationismului. SUA a vrut sa devina o superputere si-a ajuns sa fie unica superputere militara a lumii. Ori statutul asta costa.

  Io am asa un filing ca taierile de A-10 si F-16 prevestesc o noua comanda pentru Lockheed de niste F-16 mai bune ca Bk.52. Stiu ca se lucreaza de ani de zile la proiectul unui F-16 care sa fie viabil in CAS si nu s-a renuntat nici acum la aceasta idee.

  In plus, sa nu uitam de avansul luat de utilizarea UAV-urilor.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: