T-84 Oplot M

Curtea de Conturi a Regiunii Harkov a declasat procedurile de faliment ale Uzinei Malyshev. Uzina cu capital de Stat este cel mai mare producator de tancuri si vehicule blindate din Ucraina.

Conform Interfax procedura de faliment a fost demarata datorita unei sentinte judecatoresti de la sfarsitul anului trecut, in urma unui proces intentat de principalul creditor al uzinei: Uzina de Blindate din Liov. Suma datorata era de 512 milioane de Grivne (echivalentul a doua miliarde de ruble). Cel desemnat cu lichidarea uzinei si recuperarea datoriilor este Oleg Symonenko.

Pe 6 Noiembrie, in urma unei sedinte a Curtii, se va stabili daca uzina va fi reorganizata sau se va recunoaste falimentul si se vor demara procedurile de licidare sau se vor incheia procedurile de insolventa. O reuniune a creditorilor companiei este programata pentru 19 Ianuarie anul viitor. La inceputul lui Octombrie datoria uzinei Malyshev ajunsese la 578.24 milioane de Grivne.

In Ianuarie 2012 Guvernul Ucrainei a trecut uzina sub tutela Concernului de Stat Ukroboronprom. La uzina Malyshev se fabrica tancuri Oplot, Yatagan, Bulat se modernizeaza T-55 si T-72 si se produc vehicule blindate pentru infanterie – BTR-4, Dozor-B.

Intrebarea ar fi: in cazul in care uzina va fi declarata falimentara si va fi lichidata ce se va intampla cu contractele aflate deja in derulare: Irak si Tailanda? Vor incepe oare irakienii sa caute (iarasi) TAB-uri?

 – Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română;Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;