AT-6

Hawker Beechcraft nu stie sa piarda… Sau, mai degraba  nu-si permit sa piarda.

In incercarea disperata de a compensa cumva scaderea substantiala a vanzarilor in sectorul avioanelor de afaceri, urmaresc, cu orice pret sa obtina contracte in sectorul militar. Asta inseamna ca desemnarea brazilienilor de la Embraer drept casstigatori ai competitiei Light Air Support nu avea cum sa le cada bine la stomac….

Drept pentru care, pentru inceput, au purces cu jalba in bat la GAO-Government Accountability Office (divizia de investigatii economice a Congresului), contestand rezultatul competitiei. Demersul a fost evident un esec, investigatia GAO scotand la iveala o parte din motivele pentru care AT-6 nu a iesit invingator in competitia cu Super Tucano. Concluzia USAF a fost ca oferta Hawker prezenta hibe, mai exact: “multiple deficiencies and significant weaknesses found in the proposal make it technically unacceptable and results in unacceptable mission capability risk.”

Pe 27 decembrie reprezentanti ai Hawker Beechcraft s-au prezentat la Washington, la US Court of Federal Claims, unde au dat in judecata USAF, urmarind anularea deciziei care a scos AT-6 din competitia pentru furnizarea catre Fortele Aeriene Afgane a 20 de avioane de antrenament avansat si atac usor.

Contractul este evaluat la 1 miliard $.

 
Sursa FOTO:
Hawker

Sursa:
AW