Geopolitica Marină

Uruguayul a gasit un submarin…

Tiptil.. tiptil...

Uruguayul s-a supărat tare rău. Un pescar, sau o tanti care spăla rufele la mal, nu mai reţin… sau unii care dădeau la clonc, au dat de un submarin pe la ei prin apă. Şi era nuclear. Şi era englezesc. Ăla de l-a trimes regina ca să o enerveze pe Cristina.

“If this goes through diving our waters and we detect it, we have no alternative other than to report the fact,”

a declarat ministrul apărării, Jorge Menendez ziarului La Republica.

Acelaşi ministru, zice-se, întrebat dacă este sigur că toţi cititorii portalului Resboiu cunosc ce înseamnă datul la clonc, a zis:

“Lasă, că au pe cine să întrebe: Griffon, Sweeper, Resboiu. Alex Neagu ştia şi el, dar e prea prins cu jobul. De Giuseppe nu ştiu dacă a dat vreodată la somn, sau dacă a auzit poveşti…”

Miniştrii Apărării ai statelor Uniunii Naţiunilor Sud Americane (UNASUR) au declarat Atlanticul de Sud zonă “free of nuclear weapons“, la câteva zile după ce preşedintele Argentinei, Cristina Kirschner a respins prezenţa unui submarin nuclear britanic.

Mendez a mai spus:

“the vessels of a military nature are not welcome in our waters or in our ports,” unless they are developing “scientific or humanitarian actions.”

Sursa: Poder Naval

13 Comments

   • Exact ca-n filmele alea americane din anii ’60, in care statea John linistit la pescuit, si cand s-a apucat de mulinat, a scos submarinul agatat de periscop…:))

 • cel mai mult imi place asta
  “If this goes through diving our waters and we detect it, we have no alternative other than to report the fact,”
  adica ,ursul merge,cainii latra

 • Pai trebuia sa zica si ei ceva… mai ales ca Malvinele sunt aproape de ei,la o aruncatura de batz, vreo 600 de mile :). Au spus si ei ceva, ca sa nu taca.
  Nu aia e buba. Cum de au reusit englejii sa se lase descoperiti ? Rusinica, rusinica

 • Acu cativa ani zicea un analist britanic pare-mi-se ca in urmatorii 20 de ani Romania ar putea fi implicata intr-un conflict regional! Interesanta chestie zic…daca va fi cred ca ne vom trage de sireturi cu ucraina, rusia sau transnistria deci tot rusia! Deci si prin urmare aviatia de lupta e pe moarte iar fara aviatie nu poti castiga un razbel! Ps: acu vreo 5 ani fiind mare patriot ma hotarasc asa intr-o zi sa ma duc in armata( de pe la 14 ani ma batea gandul sa plec in legiunea straina) buuuun zis si facut, ma prezint la centrul militar si acolo ofiterul de recrutare (doua randuri de burti cel putin 120 kg) imi explica cum sta treaba si la urma imi cere 5oo ron ca sa nu mai fac eu saracu un drum pana la iasi sa fac analizele la spitalu’ militar, al draq treaba domle! In sfarsit nici in LS nici in Ro Army n-am mai ajuns :d

  • Sa speram ca analistu’ de englez se inseala amarnic. Nu prea are ce discuta Rusia cu noi. Dar fiind la umbra umbrelei antirachete americaneshti, nu prea cred. Cu Ucraina ar mai merge, desi au Suhoaie si multe tancuri. dar cred ca la nivel naval i luam 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: