T-55 sub protectia ZSU-23-4 Shilka

T-55 sub protectia ZSU-23-4 Shilka

Rusii de la Uralvagonzavod au ofertat conducerea Armatei Peruane cu o varianta de modernizare si conversie a tancurilor T-55 in blindate destinate suportului cu foc, anunta Infodefensa.

In esenta, propunerea cuprinde inlocuirea turelei clasice de T-55 cu una moderna, telecomandata, similara cu cea instalata pe BMPT.

Noua testoasa rezultata va dispune astfel de o statie de armament – uau, ce ciudat suna… – dotata cu un tun 2A42 automat de 30 milimetri, doua lansatoare automate pentru grenade de 30 de milimetri si cate 300 de proiectile pentru fiecare teava, patru lansatoare de rachete antitanc ghidate tip Attack, la care se va adauga si o mitraliera de 7.62 milimetri cu un sistem optic independent.

turela de bmpt

turela de bmpt

Aditional, pe tancurile T-55 care vor trece prin schimbare, se vor instala camera pentru imagini termice, camere video si un sistem cu vedere panoramica pentru ghidare laser.

In prezent, Armata Peruana ia in considerare cateva optiuni pentru modernizarea tancurilor T-55 din dotare. Una dintre optiuni este inlocuirea lor cu tancuri second hand spaniole tip Leopard 2A4, olandeze Leopard 2A6, sau T-90 din Rusia.

Pentru modernizare, Peru a primit oferte din partea catorva companii israeliene, precum si din partea firmei peruane Casanave Industrial Development in cooperare cu cea ucraineana Kharkiv Machin Building Design Bureau.

In inventarul Armatei Peruane se gasesc circa 50 tancuri T-55 operationale si alte 230 astfel de testoase prin parcul rece.

 

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –