Terestre

Ungaria solicita AMRAAM ER

Departamentul de Stat a aprobat o potentiala vanzare catre Ungaria a 60 de rachete AMRAAMER.

Amraamer

Amraamer

Pe langa cele 60 de rachete AIM-120 C-7/C-8 AMRAAMER , textul notificarii trimise Congresului pentru aprobare, mai face referire la doua sectiuni de ghidaj pentru alceasi tip de rachete (utilizabile ca rezerva) si echipamente conexe, totul pentru un pret estimat de 230 milioane dolari.

Guvernul Ungariei a solicitat achizitia a 60 de rachete, doua sectiuni de ghidare, patru rachete captive, de antrenament (CATM-120C), containere pentru pastrarea rachetelor, piese de schimb si pentru reparatii, echipament criptografic si dispozitive pentru comunicatii securizate. Sunt de asemenea incluse echipament pentru navigatia de precizie, softuri, studii de cadastru pentru stabilirea localizarii bateriilor de rachete, echipamente de testare, de instruire a personalului, servicii de suport logistic, tehnic si ingineresc puse la dispozitie de catre Guvernul Statelor Unite si contractori ai acestuia.

Aceasta potentiala achizitie vine in sprijinul National Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), sistem de aparare aeriana comandat de Ungaria.

NASAMS asigura protectie impotriva rachetelor de croaziera, aeronavelor fara pilot si amentintarilor aeriene cu aripa fixa sau rotativa.

Marius Constantin

3 Comments

  • Mda… se misca bine ungurii. Pacat ca acum, cu virusul asta, slabe sanse sa mai cumparam ceva.
    Oricum, foarte buna decizia sa cumpere NASAMS. Ar trebui sa-i luam ca exemplu.

  • Shapca s-a dat, patriot s-a platit (cred ca toate cele 7 baterii), Himars e in curs, dar nu mai e dineros.
    Ei cu bani mai putini se inarmeaza foarte eficient, desi nu au nevoile noastre mari. Noi cu teancu’ de bani in mana n-am platit nimic pentru Marina, stagnam la Piranha V, nu stim cand e transa urmatoare la Himars si nu avem munitii foarte multe cumparate ca sa facem trageri pe tot sistemul Patriot (ca-i nou si trebuie lansari de exercitiu si pe varianta mobila si pe cea fixa, indiferent de GEM-T sau MSE).

    Poate auzim niste vesti despre noi achizitii prin vara. Deocamdata facem doar cheltuieli care nu tin neaparat de nevoile si misiunea MAPN.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: