Departamentul de Stat a aprobat o potentiala vanzare catre Ungaria a 60 de rachete AMRAAMER.

Amraamer

Amraamer

Pe langa cele 60 de rachete AIM-120 C-7/C-8 AMRAAMER , textul notificarii trimise Congresului pentru aprobare, mai face referire la doua sectiuni de ghidaj pentru alceasi tip de rachete (utilizabile ca rezerva) si echipamente conexe, totul pentru un pret estimat de 230 milioane dolari.

Guvernul Ungariei a solicitat achizitia a 60 de rachete, doua sectiuni de ghidare, patru rachete captive, de antrenament (CATM-120C), containere pentru pastrarea rachetelor, piese de schimb si pentru reparatii, echipament criptografic si dispozitive pentru comunicatii securizate. Sunt de asemenea incluse echipament pentru navigatia de precizie, softuri, studii de cadastru pentru stabilirea localizarii bateriilor de rachete, echipamente de testare, de instruire a personalului, servicii de suport logistic, tehnic si ingineresc puse la dispozitie de catre Guvernul Statelor Unite si contractori ai acestuia.

Aceasta potentiala achizitie vine in sprijinul National Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), sistem de aparare aeriana comandat de Ungaria.

NASAMS asigura protectie impotriva rachetelor de croaziera, aeronavelor fara pilot si amentintarilor aeriene cu aripa fixa sau rotativa.

Marius Constantin