Submarinul american USS Florida (SSGN 728), purtător de rachete de croazieră, din clasa Ohio, a ajuns în  portul de suport logistic si mentenanță Souda, pentru o vizită programată.

USS Florida (SSGN-728)

USS Florida (SSGN-728)

Deși submarinul nuclear american USS Florida se află într-o misiune de rutină în zona de operațiuni a Flotei a VI-a americane, este un eveniment rar pentru marina americană să anunțe poziția submarinelor în timpul desfășurării acestora.

“My sailors, the young men and women who bring life to the Florida, sacrifice daily and serve quietly to help ensure a strong and free region. After months of dedicated and hard work at sea, they are so excited to experience the hospitality and culture of our Greek allies.”

A declarat Capt. Seth Burton, comandantul submarinului.

US Naval Support Activity (NSA) Souda Bay este o bază operațională care sprijină navele si avioanele americane, aliaților lor și a țărilor partenere.

USS Florida a devenit operațional în anul 1983 ca submarin purtător de rachete balistice, iar în 2006 a devenit unul din cele patru submarine din clasa Ohio transformate ca purtătoare de rachete de croazieră.

Este a șasea navă din dotarea marinei americane numită după statul american Florida.

Cristian Oancea