DAGR paraseste lansatorul instalat pe un vehicul JLTV

DAGR paraseste lansatorul instalat pe un vehicul JLTV

De curând, Lockheed a demonstrat capabilitatea de lansare a DAGR de pe vehicule terestre, în cadrul unei sesiuni de teste efectuate la  Baza Aeriană Eglin, Florida.

O rachetă DAGR si doua PRND-uri Hydra 70 au fost lansate dintr-un lansator fixat pe platforma unui Joint Light Tactical Vehicle (JLTV). DAGR s-a locat pe punctul laser după două secunde de zbor și după parcurgerea unei distanțe de 5km, a lovit ținta cu un CEP de 1m.

Cele două PRND-uri Hydra au fost lansate catre centrul poligonului și au zburat 521, respectiv 2600m. Lansatorul-pedestal fabricat de LM  este echipat cu patru rampe de lansare M299, cablajele și electronica asociate, asigurând compatibilitatea deplină cu sistemul de rachete Hellfire II și DAGR, containerul de lansare al DAGR atașându-se la rampele de lansare ale pedestalului in mod similar cu lansatoarele aeropurtate.

DAGR integrează tehnologia Hellfire pe rachetele Hydra de 70mm, ghidajul laser asigurând transportul unui focos de 4,54 kg până la maxim un metru de punctul laser. Racheta poate distruge ținte blindate sau neblindate, de mare importanța, cu pierderi colaterale minime.

Ken Musculus, director pentru siteme de luptă apropiată la Lockheed Martin Missiles and Fire Control, a declarat: “DAGR delivers a high-precision defensive capability to the surface combat arena when paired with the pedestal launcher and a mobile ground platform like the JLTV ”

LM a executat până acum 40 de teste cu DAGR la distanțe cuprinse între 1 și 5.1 km de pe platforme aeriene cu aripă rotativă capabile sa lanseze sistemul de rachete Hellfire (AH-64 Apache, AH-6 Little Bird, și OH-58 Kiowa Warrior), precum și de pe lansatoare-pedestal (5 lansări dintre care 3 ghidate).

Text și foto via:
Lockheed Martin

– Marius Constantin –