Bre, mare scandal, mare legat de un nou contract de achizite avand ca beneficiar Voyenno-Morskoy Flot. De data asta “marul Discordiei” e reprezentat de produse de mobilier…Care vor fi cumparate din cel mai Unit Regat, cel al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
In urma unei licitatii organizate de Biroul de Proiectare Almaz ( din Orasul Sfantului Petru ), ca reprezentant al beneficiarului – Ministerul Apararii, Strongbox Marine Furniture Ltd cu sediul in Dunstable, comitatul Bedfordshire, a fost desemnat ca furnizor al mobilierului destinat noilor corvete clasa 20385. Prima nava din aceasta clasa se afla in procesul de fabricatie la santierul naval JSC Severnaya Verf. Anterior, experimente cu mobilierul britanic au fost facute la bordul corvetei Stereguschy.
Acuma…Anatoly Serdiukov, cel mai Ministru al Apararii la Moskva, a dat ordin pentru selectarea de mobilier modern si instalatii sanitare pentru noua clasa de corvete, da’ in nici un caz nu i-a desemnat castigatori ai licitatiei pe britanicii de la Strongbox… Cel putin asa zice el…
Dupa ce au fost comparate ofertele producatorilor rusi cu cea a britanicilor, s-a ajuns la concluzia ca cea din urma e singura care respecta standardele NATO ( culmea!! ) referitoare la functionalitate, aspect, ignifugare si toxicitate. Mobilierul urmeaza sa fie fabricat pe teritoriul Rusiei de JSC Marine Integrated Systems ( un joint venture intre JSC si Strongbox Marine Furniture ), fara a fi specificata locatia viitoarei fabrici.
Sursa FOTO:
sdelanounas
Sursa:
RusNavy
[…] Bre, mare scandal, mare legat de un nou contract de achizite avand ca beneficiar Voyenno-Morskoy Flo…Proiect 20380 – Stereguschiy Restul aici , pe Resboiu.ro Rate this: Share this:ShareLike this:LikeBe the first to like this post. […]
..pana si la mobila rusii sunt patrioti….:)
Pai usor, usor, Federatia Rusa face rost de cea mai moderna tehnologie !
va propun si dvs. un scenariu tactic abstract ( realizat ca in armata ), caruia fiecare dintre dvs. ii poate gasi solutii de rezolvare. Pentru inceput, pentru ca am vazut postate tot felul de info legate de rachete si avioane si estimari legate de intrebuintarea lor in lupta, as dori sa va solicit solutii bazate pe ceea ce exista la acest moment in dotarea armatei romane. Asta daca doriti. Ulterior, daca va prindeti in acest joc, vom inlocui pe rind vechiturile cu modelele de avioane si rachete pe care dvs. le considerati cu argumente ca fiind cele mai potrivite pentru a fi introduse in inzestrare.
1. Situatia Generala
1.1.. Gruparea aero-navala Verde ( D.30 M = esalon flota maritima ), intarita cu D. 7 operatiuni speciale ( alcatuita din 1 R.Pst, 1 R.Aeropurtat, 1 R.Art, etc ), Bg. 18 I, Bg. 22 Mc. si R. 708 Av. Transport ( compus din avioane IL-76 si dispuse pe aerodromul Taganrog, pe malul marii Azov ), are ca misiune imediata executarea unei operatii de desant maritim & aerian, in vederea ocuparii regiunii Dobrogea si controlarii celor 2 puncte de trecere peste fluviul Dunarea, de la Giurgeni-Vadu Oii si Fetesti-Cernavoda. Se au in vedere 2 raioane de debarcare la litoral si 3 zone de parasutare. Directia principala de ofensiva : Constanta-Fetesti.
1.2. Ca misiune urmatoare, trupele de uscat Verzi isi propun atingerea aliniamentului delimitat de confluenta riului Arges cu fluviul Dunarea, cursul in amonte al riului Dambovita, localitatile Cernica si Corbeanca, DN-1 pina la Ploiesti, subCarpatii de curbura pina la localitatea Odobesti, cursul riului Siret pina la varsarea in Dunare. Directia principala de ofensiva : Fetesti-Bucuresti.
2. Situatia Speciala
2.1. Coloana vertebrala a D. 30 M este Bg. 11 M. alcatuita din 5 nave de lupta mari : 1 crucisetor purtator de rachete din clasa Slava ( 12.500 t )http://www.youtube.com/watch?v=iyyv_gRz9e4, 2 distrugatoare din clasa Kara ( 9.900 t ) http://www.youtube.com/watch?v=tJoEe7Ul6nk&feature=related si 2 fregate din clasa Krivak ( 3.420 t )http://www.youtube.com/watch?v=3wSaQOMAp-g.
A. Crucisetorul clasei Slava dispune de 16 lansatoare de rachete supersonice nava-nava, nava-litoral de tip P-500 Bazalt ( SS-N-12 Sandbox ). Fiind o mini racheta de croaziera, P-500 Bazalt zboara cu Mach 2.5 Mach si loveste tinta din zbor orizontal, avind o raza de actiune de 550 km. Rachetele sunt capabile sa poarte incarcaturi nucleare, munitie termobarica si submunitii inteligente. Racheta P-500 poate lua 2 incarcaturi de tip SADARM (Seek And Destroy ARMor) a cite 50 de submunitii inteligente antitanc ghidate, acoperind un raion de concentrare de 3 hectare. Odata separate, submunitiile coboara fiecare cu propria parasuta de stabilizare. Pe timpul coboririi, senzorul radar in gama milimetrica sau in infrarosu al submunitiei, scaneaza o suprafata de teren cu diametrul de 150 m. Cind senzorul a detectat tinta detoneaza incarcatura cumulativa a submunitiei in blindajul acesteia. Munitia termobarica este incarcata cu o combinatie de comustibil lichid si pudra din nanoparticule de tetranit. Proiectilul reactiv care contine munitia terobarica, odata ajuns in apropierea tintei, produce o mica explozie care vaporizeaza amestecul sub forma unui nor inflamabil. Aerosolul astfel creat ia contact cu oxigenul din atmosfera si detoneaza, creind o formidabila unda de soc, urmata de combusie intensa. Munitia termobarica este considerata ca fiind mijlocul de lupta cel mai eficient in lupta in zone urbane, ea fiind experimentata de trupele ruse in timpul asediului orasului Groznii din Cecenia. Munitia termobarica se afla si in inzestrarea unitatilor pentru operatiuni speciale, de sprijin a blindatelor, a celor cu rol de detasament inaintat si de asalt din trupele de uscat ale Federatiei Ruse si este destinata distrugerii fortificatiilor, vehiculelor blindate si nimicirii fortei vii. http://youtu.be/kgQIPPZWLd8
Lansatoarele de racheta nava-nava, nava-submarin de tip P-120 Metel/SS-N-14 sunt montate pe toate cele 2 distrugatoare si 2 fregate ale gruparii navale. In plus, cite un elicopter KA-27, armament artileristic 57/130 mm, torpile de 533 mm, lansatoare de proiectile-racheta antisubmarin RBU-6000 etc.
B. Asigurarea aviatiei de sprijin a gruparii navale Verde, care opereaza in teritoriul regiunii Dobrogea, impotriva avioanelor de interceptare romanesti, este asigurata de acelasi crucisetor din clasa Slava, inarmat cu 8 lansatoare x 8 rachete S-300 ( bataie 90 km, altitudine maxima 25.000 m ).
Apararea AA propriu-zisa a gruparii navale Verzi este realizata prin cite 80 rachete cu raza medie actiune ( bataie = 40 km) de tip SA-N-3B, prezente pe fiecare din cele 5 nave mari ale Bg. 11 M.
Apararea nemijlocita a fiecarei nave din gruparea navala Verde este realizata de cite 40 de bucati rachete AA cu raza scurta de actiune ( 15 km ) de tip SA-8 Gecko/OSA si 2-6 sisteme AA Kashtan compuse fiecare din cite 2 tunuri rotative GSh-30k cu 6 tevi, cal. 30 mm si 2 containere-lansatoare de rachete AA cu raza foarte scurta de actiune de tip 9M311.
2.2. Brigada 41 M, are in compunere B. 166 M. purtatoare mici de rachete, inzestrat pe linga corvete din clasa Tarantul si cu 2 corvete din clasa Bora. Corveta Bora are o viteza maxima de 102 km/h, este inarmata cu 2 x 4 lansatoare de rachete nava-nava, nava litoral P-270 Moskit/SS-N-22 ( bataie 120 km ) si este aparata AA de 20 de rachete SA-8 Gecko/OSA ( bataie 15 km ) si de sistemele AA CIWS de tip Kashtan ( 2 x AK-630/30 mm si 16 lansatoare SA-18 ).
http://youtu.be/9KlhxpSeTKs
2.3. Gruparea navala Verde subordoneaza si Bg. 197 M.Amf. alcatuita din 7 nave de desant care transporta componenta terestra a gruparii expeditionare, compusa din 1 Bg. I.M, intarita cu un batalion I.M si cele 2 Bg. I si Mc.
2.4. Sprijinul aerian al gruparii navale Verzi este realizat de R. 3 Av. VB (30 Su-27 ), pe aerodromul Krymskaya ( maul marii Negre ), R. 960 Av.VB ( 31 Su-25 si MiG-29 ) pe aerodromul Primorsko-Akhtarsk, ( malul marii Azov), E. 43 Av.B. ( 14 SU-24, si 4 SU-34 ) pe aerodromul Eisk ( malul marii Azov), si R. 55 El. (Mi-24, Mi-8 ), R. 25 El. As ( Mi-24 ), R. 325 El. Tp. ( Mi-26, Mi-8 )
3. Marina militara a fortelor Rosii se bazeaza pe Flotila 56
3.1. Ea dispune doar o fregata ( Marasesti ) inarmata cu 4 x 2 lansatoare de rachete P-21 Termit/SS-N-2 Styx ( bataie 50 km ), 4 tunuri AK-726 cal. 76 mm si 4 x AK-630 cal. 30 mm, celelalte 2 fregate tip 22 fiind patrula pacii. Baza navala Constanta.
3.2. Divizionul de 3 corvete ( F-188 Zborul, F-189 Pescarusul, F-190 Lastunul ) este si el inarmat cu 4 x P-21 Termit. Alt divizion cu 3 VPR ( vedete purtatoare de rachete ) din clasa Osa este si el inarmat cu 4 x P-21 Termit ( F-202 Smeul, F-204 Vijelia, F-209 Vulcanul ). Baza navala Mangalia.
4. Aviatia militara Rosie poate interveni cu Flotila 86 de la Fetesti ( 24 Mig-21 Lancer ), E. 863 El/Fl.86 ( 10 IAR-330 L ) de la M.Kogalniceanu, cu 10 IAR-99 Soim de la scoala de aviatie de la Bobocu si cu E. 951 Av.V ( 12 MiG-21 Lancer, E. 904 El. si E. 905 El. ( 20 IAR-330 ) de pe aerodromul Bacau.
5. Responsabilitatea apararii tereste a litoralului revine Bg. 9 Mc. din subordinea D. 2 I si a B. 307 I.M de la Babadag. Dispunerea Bg. 9 Mc este urmatoarea : B. 912 Tc. la Murfatlar, B. 341 I. la Topraisar, B. 911 I. la Medgidia, B. 345 Art. la Medgidia.
5.1. Misiunea ulterioara este influentata de Bg. 282 Mc. compusa din B. 280 Mc de la Focsani, B. 84 Tc. si B. 300 Mc. de la Galati.
5.2. R. 53 R.AA apartine D. 1 I. si este compus din B.1 R.AA dispus la Medgidia, B. 2 R.AA la Craiova ( iese din discutie ) si B. 348 Art.AA de la Murfatlar, inzestrat cu sistemul artileristic antiaerian Ghepard,cal. 35 mm, eficient pina la distanta de 3.500 m si inaltimea de zbor a tintei de 2.500 m.
6. Prima lovitura aeriana are drept scop facilitarea suprematiei aeriene zonale si destructurarea conducerii trupelor ce actioneaza in teatrul actiunilor de lupta. Prima categorie de tinta o constituie reteaua de radare ale fortelor aeriene si navale Rosii din Dobrogea, precum si B.1 R.AA de la Medgidia. A doua categorie : aerodromurile M.Kogalniceanu si Fetesti, punctele de comanda si de dirijare ale aviatiei in lupta, fregata Marasesti, corvetele Zborul, Pescarusul, Lastunul si VPR Smeul, Vijelia, Vulcanul. A treia : P.C.-ul Bg. 9 Mc, blindatele si forta vie a B. 912 Tc, B. 341 I, B. 911 I, B. 345 Art, B. 307 I.M.
6.1. Aviatia Verde va actiona pe 3 grupuri cu destinatie tactica, de la inaltimi de 8-10.000 m, avioanele primului grup fiind inarmate in prima lovitura cu racheta subsonica Kh-35 E/Uran, care face parte din categoria Standoff si are bataia de 130 km, celele din al 2-lea grup cu racheta anti-radar supersonica Kh-31PM /ARM ( anti-radiation missile ) lansata de la distante sub 110 km si care se dirijeaza automat dupa emisia radarului tinta ( propulsia fiind realizata de un ramjet ca motor de mars) si cele din al 3-lea grup cu racheta subsonica Kh-59 cu bataia de 115-200 km. In faza initiala, ghidarea Kh-59 este inertiala, pina la 10 km de tinta cind sistemul de ghidare TV/IR intra in functiune. Manvrarea ei din acest moment pina la impactul cu tinta este executata de un operator aflat la bordul avionului SU-24.
De aici interveniti dvs. si folositi cunostiintele vaste in ale militariei, dind solutii pentru neutralizarea gruparii aero-navale Verzi.
1. Daca invingem, ce castigam? Jocurile au miza.
2. @all: cine da reply pe tema asta intra la spam.
2.1. Valentin Vasilescu, veti primi raspuns pe adresa de e-mail cu care v-ati autentificat.
3. N-are farmec daca nu de dati si o limita de timp.
Ca sa se inteleaga ceea ce trebuie: aici, pana la terminarea aplicatiei la lada cu nisip, postez eu si Valentin Vasilescu (replicile se vor rezuma la minimul necesar, de exemplu stabilirea detaliilor pentru punctele 1 si 3 de mai sus), iar riposta va fi data pe circuit inchis de catre “SMG” Resboiu.
Detaliile, probabil vor fi publicate.
@all: Rabdare. N-avem CNN la fata locului.
rachetele antinava SS 2 NC Styx au raza de actiune mai mare decat cea de 50 de km pe care ati pus-o in scenariu “Operational range 80 km” daca cauti pe wiki asa gasesti, si alte surse dau tot 80 de km raza de actiune a acestui tip de rachete, in rest tot ce ati scris in scenariu este plauzibil.
Buna observatia, nu sterg commentul tau.
Ok, misiune indeplinita. Acum, sa vedem ce va spune domnul Vasilescu, daca am indeplinit-o bine sau prost. 🙂
[…] scenariului propus de domnul Valentin Vasilescu (scenariu pe care îl puteţi regăsi cu cun click aici, la comments): Buna ziua, (Se anunta starea de razboi si se trece la mobilizarea generala.) […]