Bre, mare scandal, mare legat de un nou contract de achizite avand ca beneficiar Voyenno-Morskoy Flot. De data asta “marul Discordiei” e reprezentat de produse de mobilier…Care vor fi cumparate din cel mai Unit Regat, cel al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Proiect 20380 - Stereguschiy

In urma unei licitatii organizate de Biroul de Proiectare Almaz ( din Orasul Sfantului Petru ), ca reprezentant al beneficiarului – Ministerul Apararii, Strongbox Marine Furniture Ltd cu sediul in Dunstable, comitatul Bedfordshire, a fost desemnat ca furnizor al mobilierului destinat noilor corvete clasa 20385. Prima nava din aceasta clasa se afla in procesul de fabricatie la santierul naval JSC Severnaya Verf. Anterior, experimente cu mobilierul britanic au fost facute la bordul corvetei Stereguschy.
Acuma…Anatoly Serdiukov, cel mai Ministru al Apararii la Moskva, a dat ordin pentru selectarea de mobilier modern si instalatii sanitare pentru noua clasa de corvete, da’ in nici un caz nu i-a desemnat castigatori ai licitatiei pe britanicii de la Strongbox… Cel putin asa zice el…
Dupa ce au fost comparate ofertele producatorilor rusi cu cea a britanicilor, s-a ajuns la concluzia ca cea din urma e singura care respecta standardele NATO ( culmea!! ) referitoare la functionalitate, aspect, ignifugare si toxicitate. Mobilierul urmeaza sa fie fabricat pe teritoriul Rusiei de JSC Marine Integrated Systems ( un joint venture intre JSC si Strongbox Marine Furniture ), fara a fi specificata locatia viitoarei fabrici.

Sursa FOTO:
sdelanounas
Sursa:
RusNavy