Drapelul Sun Coreean

Drapelul Sun Coreean

Vineri, reprezentanți ai Coreei de Sud și Statelor Unite au semnat un nou acord militar.

Noul acord e un pic mai altfel. Spre deosebire de documentele mai vechi aflate în vigoare, care prevăd implicarea democratizatorilor americani doar în caz de gâlșeavă generalizată, noua fițuică se referă la modul de acțiune în cazul unor evenimente de mica anvergură, de tipul schimburilor de urări de bine făcute la adresa strămoșilor sau săritului peste gard pentru șterpelitul de fructe.

Acordul nu face nimic altceva decât să alimenteze cu combustibil corul de lamentări de la Nord de Paralela 38. Lamentări devenite deja destul de sonore după recentele exerciții militare comune desfășurate în zonă de americani și coreeni.

Revenind la numita fițuică… Documentul garantează Coreei de Sud sprijinul complet al americanilor în caz de actiuni retaliatorii, permițând Seulului să ceară orice sprijin adițional american, în funcție de necesități. Americanii au 30000 oameni staționați la Sud de Paralela 38… Daaaaaar, în caz de belea, conform noului acord, cifra ar putea fi lesne suplimentată cu prospătură de la bazele din Țara Soarelui-Răsare.

General Jung Seung-Jo, șeful Statului Major al Coreei de Sud, declară că acordul va permite contraatacul în forță în cazul unei eventuale acțiuni provocatoare din partea Phenianului, provocare pe care nordiștii “o vor regreta amarnic“…

😀

La capitolul provocări sunt trecute violuri la adresa granițelor maritime și a spațiului aerian, incursiuni ale forțelor speciale sau bombardamentele de artilerie asupra insulițelor de graniță, lista fiind întocmită în urma retrospectivei pățaniilor din trecutul nu foarte îndepărtat.

Via:
 
Tribune