"Spre Vintileasca!" - O maşină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani, a intervenit în localitatea Vintileasca, jud. Vrancea, pentru evacuarea unei femei bolnave care avea nevoie urgentă de ajutor medical

COMUNICAT DE PRESĂ

Nr. 14/05.02.2012

 

Duminică, 5 februarie, ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a dispus măsuri pentru executarea unei misiuni de intervenţie a remorcherului maritim de salvare “Grozavul”, pentru spargerea gheţii pe canalul Sulina. Nava militară va părăsi în această după-amiază portul Constanţa şi va acţiona începând cu dimineaţa zilei de luni. Nava, al cărei echipaj este format din 40 de marinari, are un deplasament de 2.700 t şi poate interveni pentru spargerea gheţii (cu o grosime de maxim 15 cm) în porturi şi pe Dunăre.

Sâmbătă şi duminică au continuat acţiunile de intervenţie ale armatei, în sprijinul populaţiei afectate de ninsorile abundente şi de viscol.

O maşină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu un echipaj fomat din cinci militari, aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani, a intervenit în seara zilei de sâmbătă, 4 februarie, în localitatea Vintileasca, jud. Vrancea, pentru evacuarea unei femei bolnave care avea nevoie urgentă de ajutor medical. Aceeaşi maşină de luptă a infanteriei execută duminică, 5 februarie, începând cu ora 12.00, o misiune de evacuare medicală a două persoane, o femeie şi un bărbat, din localitatea Balta Albă, jud. Buzău, care necesită îngrijiri medicale.

Tot duminică, la solicitarea Prefectului jud. Vrancea, un detaşament de militari de la Brigada 8 LAROM execută, cu un autocamion DAC 6×6, o misiune în com. Chiojdeni, jud. Vrancea, pentru a evacua o femeie însărcinată în nouă luni.

În localitatea Lipova, jud. Arad, două detaşamente de militari aparţinând Batalionului 185 Sprijin Logistic au acţionat sâmbătă şi duminică dimineaţa pentru deszăpezirea a două poduri rutiere peste râul Mureş.

Militari de la o unitate logistică din Târgovişte au transportat sâmbătă, cu o autocisternă, apă potabilă către locuitorii cartierului Schela Mare din municipiul Moreni, a căror aprovizionare cu apă fusese întreruptă.

Un detaşament de militari din Brigada 8 LAROM din Focşani a intervenit, cu un autocamion DAC 6×6, sâmbătă după-amiază, în localitatea Ciuşlea, jud. Vrancea, pentru deszăpezirea unei autosanitare blocate pe DJ 205.

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a ordonat în seara zilei de miercuri, 1 februarie, pregătirea efectivelor şi tehnicii militare de pe întreg teritoriul ţării pentru a fi în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului şi temperaturilor negative extreme, preconizate pentru perioada 2-7 februarie.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. monitorizează situaţia din ţară şi intervine cu personal şi tehnică pentru sprijinirea populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.

Armata este pregătită să intervină în sprijinul populaţiei cu aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, personalul putând fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, în funcţie de evoluţia situaţiei.

"Îm Dumbrăveni" - Intervenţie a militarilor din Focşani în localitatea Vintileasca, jud. Vrancea, pentru evacuarea unei femei bolnave care avea nevoie urgentă de ajutor medical

Din ce am aflat de la tv, MLI-ul Medevac s-a blocat in zăpadă de trei metri înalţime, după ce parcursese 10 kilometri către localitatea unde se afla un alt bolnav – un poiliţist care suferise un preinfarct. Au fost cerute două freze care să deschidă drumul către pacient, până la care mai rămăseseră de parcurs încă 20 de kilometri.