Leopard 2 A7

Companiile germane au fost invitate la o cafea la nisip pentru ofertarea furnizării de ţestoase. Nu, nu d-alea cumintele, că neamţu-i neamţ şi-i priceput să facă ţestoase agresive… De data asta, dintre crescătorii de cămile rumegătoare de petrol, Qataristanul e interesat de două sute de bucăţi.

Două sute!

Două sute de tancuri model Leopard 2 A7.

Frau Merkelau cred că şi-a montat proteza de fericeală Darth Wader Numărul Trei şi îşi freacă mîinile cu sentimentul ăla nemţesc al omului căruia îi merg trebile.

De partea opusă a fileului, politicianul Volker Beck, din partidul Verjilor se va opune de-al dracu’ pe motiv că tancurile vândute într-o ţară unde drepturile omului sunt vag superioare drepturilor animalelor, ei bine pentru că tancurile vândute unor ţări din astea… chiar omoară oameni, nu ca în ţările civilizate pe unde acestea sunt folosite la democratizarea clienţilor la exporturile de armament.

Luna trecută parcă şi Arabia Saudită, ţară mare iubitoare de petrol-contra-pace, s-a arătat dispusă la trimiterea unui petrolier încărcat cu Ler către Merkelistan, aşa, preţ de vreo şase sute – maxim opt sute de tancuri Leopard 2 A7. Nu că le-ar fi trebuit, dar se umpluse cămara de Ler şi nu mai aveau pe unde să… Iar România refuzase convertirea în Leri Grei, care ştiut se ştie… ocupă mai puţin spaţiu şi timp. Timp de numărat.

600 (800) + 200! Cum o fi? păi cred că ar fi 600 (800) + 200 = love o beţie cruntă, hăhăieli şi mici la roabă.

De noi zic, bre. Că numa’ noi am ţopăi ca apucaţii dacă s-ar erecta mîine de contracte pentru exportul a o mie de tancuri.

De fapt, cred că nu. Că mai întîi am vinde fabricile, imediat după pusul deştului. Apoi, ne-am plânge că vreo câţiva vinovaţi au trecut deja graniţa până să-i arestăm, iar unul are nevasta bagaboantă.

Iese de vreo zece miliarde de Leri? Sau dă pe alături?

Ce-or vrea să facă oamenii ăştia cu o mie de tancuri? Să are Europa?

Păi ce altceva să faci cu o mie de Leoparzi 2 A7?

Sursa: Der Spiegel

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.