18 Comments

 • As Sahab Studios preseentttsss: ”Cum sa vrei sa inchizi o ambuscada”.

  Probabil i-au facut mobilitatea praf lui T72.
  Observatii.
  -T72 are blindaj reactiv.Daca mai este si functional,RPG7 al rebelilor are sanse reduse,de unde inclinatia pt. IED.Sunt de altfel sanse majore ca rebelii de acum sa fie veterani din Irak.Ori fosti turisti sirieni in Irak,ori irakieni de la granita turisti in Siria acum.
  -Armata siriana,Inshallah,a invatat sa mearga in viteza,cu intervale potrivite intre vehicule si operand cu arme combinate in mediul urban.De unde rezulta ca au niste sefi care cat de cat gandesc si mentin o disciplina.Deci sunt sanse sa aiba si moralul pe masura.Extrapoland un pic,e de inteles.Asta e o lupta pe viata si pe moarte.Deci hai Allawitii si crestinii,huooo sunitii rebeli.La naba cu dimocrasi,ca oricum nu va fi deloc.Rebelii,pe partea ailalta se cam cearta intre ei.Inshallah,o vor fura.
  -Nu stim,desigur ,cum se termina filmul de mai sus dupa cum nu stim cum incepe.Nu stim cum a reactionat trupa ambuscata,nu stim ce s-a intamplat mai in fata sau mai in spate.Dar sunt sanse mari ca rebelii sa nu fie in stare sa distruga un amarat de pluton in ambuscada,recurgand la flecusteturi de astea.As zice ca e rau de ei,din 2 motive:Assad nu e Bush,deci il doare in dos de media,cati omoara si cati ii mor si nici armata siriana nu practica contrainsurgenta(un fel de munca de politie facuta de militari) ci razboi de manevra,care sa obtina o decizie intr-un timp scurt.In Irak puteau spera sa o taraganeze cu anii rebelii,dar in siria treaba se va decide in urmatoarele cateva luni.

 • Bre, io zic ca o sa intre ONU/EU/NATO peste ei, exceptand (evident) situatia in care rusii tin cu duntii de bastionul lor din Tartus…

   • probabil au inteles ca islamul nu e o religie tocmai prietenoasa cu celelalte religii…(n-as vrea sa fiu prea rasist dar trebuie sa recunoastem ca islamistii cam sunt implicati in fiecare conflict armat dupa 2000)

    • 1.Islamul e o religie,nu o rasa.
     2.Civilizatia occidentala are la baza,printre altele,libertatea de gandire si expresie,deci poti fi cum vrei.

     • “1.Islamul e o religie,nu o rasa.”…deci cu comentariul asta m-ai dat gata…FORMAL ai dreptate dar daca spuneam ca nu suport (spre ex) catolicii inseamna ca nu suport 90% din europenii de vest….deci tot la acelasi c***t ajungeam…deci te rog lasa-ma cu “corectitudinea” ta…

      • Daca spuneai ca nu suporti catolicii as fi inteles ca ai treaba cu negrii sau cu aia din America Latina.Europenii din vest is ~ jumi-juma catolici si protestanti.Deci,ia o decizie.Cu cine te bati si pe cine injuri,o populatie anume sau o religie.Apropos,fac pariu ca vei da cu google sa afli cine-i domnul http://www.theodoresworld.net/pics/1006/Abu_Musab_al_Suri.jpg
       Musulmani pot fi:
       -albanezii si bosniacii,europeni de la mama lor
       -Boko Haram din Nigeria,actualmente ocupati cu taiat capete de crestini,si unii si altii negri ca tuciul
       -turcii,dpdv genetic mostenitori ai populatiilor care au stat in anatolia in ultimii 10000 de ani
       -populatiile turanice din Asia Centrala,mongoloizi.
       -punjabi din Pakistan,arata precum niste indivizi de religie incerta(teoretic crestina) de-i vezi cand iesi sa te plimbi in oras
       -cea mai populata tara islamica,Indonezia,unde gasesti combinatii rasiale si etnice de te doare capul.

       Am uitat de arabi,dar de astia ti-ai adus aminte tu ca suntem in razboi cu ei.Musulmani is un miliard si ceva,arabi sunt vreo 2-300 de milioane,nu mai stau acum sa-i numar.

 • Bre,SAS,Green Berets,SAT(astia e turci) si ce litere or avea arabetii is deja sau imi mananc cenusa ce mi-oi pune-o in cap.Dar nu ajunge.Razboiul din Libia a fost unul cu sute,hai maxim mii de combatanti.Asta e 20-30 de ori mai mare.

  Nu o sa vezi tu soldati vestici angajati intr-un razboi in Orientul Mijlociu,mai ales in an de alegeri si cu criza economica.Si pt. ce?Dimocrasi ca dimocrasi,dar sa-i ajuti pe sauditi,pt. ca acestia sa le faca partie evreilor spre Iran,pt. ca razboiul sa puna pe butuci economia vestica.Gargara e una,faptele is alta.

  • Pai bre, parca evreii le purtau sambetele sirienilor: pen’ca inarmeaza Hezbollah-ul, pen’ca le tin rachete balistice in coaste, pen’ca au pus Buk-uri la granita cu libanul si alte d’astea…
   ?
   Sau n-am inteles io nimic ??!!

   • Bre,toate is valide,dar ce a facut Assad cu ele?Nada.A stat linistit,desi a facut gura mare.Assad insa e drumul spre Liban.Intr-o mare cafteala va sta de partea Iranului sau va permite trecerea rachetelor iraniene mai aproape de Evreistan.Pui 2 baterii de S-300 in Siria si deja faci politie aeriana in Israel,Etc… Assad totodata nu va permite zborul evreilor spre Iran.Sauditii si/sau un regim sirian controlat de ei pot sa se faca ca ploua in desert.

    Nu-i musai sa am dreptate si mai sunt ceva calcule ale mai multor alti actori,dar io asa o vad acum.Sauditii isi vad de treaba lor,in gheseftul lor.Dar au interese care coincid cu ale evreilor.

  • Asta cu “rebelii” e relativa bre: pentru Vest in general aia sunt rebeli, pentru guvernul lui Assad sunt terosisti…

  • ”Trebuie inarmati rebelii cum se cuvine. Actiune.”

   Fiul lui Fabius Maximus Cunctator spre ta-su,acum 2229 de ani:
   ”-Daca atacam dealul acela nu ne-ar costa mai mult de 100 de morti.
   -Ti-ai dori sa fii printre acei 100?”

   • daca ai fi japonez probabil ca da 🙂
    de exemplu in al doilea razboi mundial, civili se omorau ca sa le dea incredere la soldatii japonezi. (practica Bushido)
    Eu sincer cred ca erau nebuni, cata onoare ai vrea, dar sa te omori degeaba, nu inteleg.

   • Te incurci in meandrele concretului. Unii dau cu pietre si alti dau cu tancu. Parca e necesar un echilibru…

    • Vrei actiune?Fac cinste cu un bilet de avion pana la Iskanderun si unul de autobuz pana la granita.Sa vii pe net si sa spui ca vrei sa prelugesti razboiul si suferinta oamenilor e o chestie care ma roade la ficati.Mai ales cand victoria alora de le tii partea nu va duce decat la noi razboaie iar pt. noi la un nivel de trai mai redus.Esti liber sa lupti pt. clanul Al Saud si Eretz Israel cat vrei,dar eu deja platesc litrul de motorina cu 6 lei.Si ma seaca aia care considera ”necesar” sa platesc si mai mult.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: