Diverse

Un filmulete cu “Hai in Iraqi Army SOF”

Iraqi-SOF

Iraqi-SOF

Draguta treaba. De vazut. Toata lumea e la dunga si curata, ca la parada.

In filmulete apar personaje impresionante, cum ar fi: Mi-25, Mi-8/17, tancuri Abrams, nepoti diversi din familia Humvee.

Dragutel, dar totusi parca e prea “de vitrina”. Nu tu suferinta, incrancenare, instructori care sa “jumuleasca” vreun candidat care se taraste prin noroi… Parca-i totusi prea de prosteala, cu ambalajul asta format din imagini cu soldatei curati si la dunga.


Eh? Cum e?

 

– Iulian Iamandi –

10 Comments

 • Deci coloana sonora e luata din clipul de recrutare Army Strong al US Army. Mwhahaha!
  E clip de recrutare, deci toata lumea trebuie sa arate gigea.
  In alta ordine de idei s-a dezertat din armata irakiana si s-a trecut la rebeli – mai ales in provincia Al Anbar…

  • plus artilerie la greu… acum le mai dau ragaz localnicilor poate-poate reusesc sa-i goneasca pe luptatorii ISIL

    • finantati, antrenati, echipati si as adauga si indoctrinati la lista asta..
     probabil intentia sauditilor e de a intrerupe rutele de acces intre iran si siria.

     • i-au sponsorizat de multi ani, inainte de ‘problema’ siriana.
      nu cred ca pot intrerupe aprovizionarea iran-siria prin fallujah, aia e pe la kurzi in mare parte.

      le vine si randul sauditilor 😉

    • incearca sa influenteze triburile sunnite care au pariat pe isil sau macar sa le determine s-o lase mai moale cu defensiva. e f bine ce fac pana acum.

     no rush, aia n-au unde pleca

     • Da, joaca sah pe dinafara tablei inainte de a incepe partida. Intre timp, cei din oras isi fac stocuri si isi pregatesc mai multe pozitii pentru desfasurarea luptelor urbane.

      Daca iese confruntare pentru eliberarea localitatii – a cazut si Ramandi? zilele astea am citit ici colo ca si Ramandi a cazut, uneori ca toata regiunea a fost pierduta – se va lasa la final cu un nou material de studiu. Si, probabil interventia mai mult sau mai putin discreta din partea SUA.

      Daca nu iese confruntare, am sa cred mai mult in posibilitatea ca asta sa fie un alt sah. Al lui Al Maliki, care ori a cauzat din spatele scenei, ori doar a permis lasand sa se creada ca nu pot gestiona bine situatia, doar in scopul de a-i forta pe americani sa le mai dea cate ceva aprobari spre cumparare si, in paralel, drept scuza in scopul achizitiei de mai multa tehnica militara din Rusia si foarte probabil sa apara la un moment dat importuri de armament din China.

      • si la ramadi e problema, nu stiu daca au ocupat tot orasul sau doar anumite cartiere. sunt probleme in toata provincia anbar.

       e complicat sa intelegem ce se intampla pe acolo, irakienii incearca sa suga cat mai mult si de la americani si de la iranieni, isi vad interesul.dar majoritatea sunt siiti si sangele apa nu se face.

       e posibil sa fie o manevra combinata good guy (statele unite)-bad guy (arabia saudita). irakienii le-au cam stricat ploile in siria si de aici supararea sauditilor si probabil si a americanilor.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: