IAR 330 Puma (10)

Un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se, potrivit ministrului Apărării, Mircea Duşa, opt persoane.

Surse oficiale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un elicopter militar s-a prăbuşit, vineri, în judeţul Sibiu, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni.

Potrivit primelor informaţii, în elicopter se aflau opt persoane, iar deocamdată nu se cunoaşte starea lor, informaţiile privind numărul victimelor fiind contradictorii.

Potrivit ministrului Apărării, Mircea Dula, un elicopter de la baza militară Câmpia Turzii, cu 8 persoane la bord, se deplasa către Cincu. Au fost trimise două elicoptere, unul al Armatei şi unul al SMURD. Condiţiile meteo în zona în care a avut loc accidentul sunt proaste, iar vizibilitatea este redusă. Apelul la 112 a fost făcut de unul dintre pasagerii elicopterului.

Duşa a declarat că în acest caz a fost sesizat Parchetul General.

Mai multe echipaje se îndreaptă spre locul accidentului, însă zona este greu accesibilă.

Potrivit căpitanului Cristian Mureşan, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, instituţia a fost solicitată să intervină la locul accidentului, în care au fost implicate zece persoane.

Preluare MEIAFAX.