Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”a plecat duminică, 17 februarie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentăa NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime CounterMeasures Group), care desfășoară acțiuni specifice în Marea Neagră,pentru asigurarea securității colective a NATO pe flancul estic.

Din gruparea navală mai fac parte nave militare din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia.

Dragorul Maritim Locotenent Lupu Dinescu

Dragorul Maritim Locotenent Lupu Dinescu

Misiunea principală a dragorului maritim românesc este de a asigura implementarea măsurilor de securitate, adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018, conform cărora „Alianța va continua să promoveze o abordare de tip 360 de grade a securității și să îndeplinească în mod eficient toate cele trei sarcini fundamentale stabilite în conceptul Strategic: apărarea colectivă, gestionarea crizelor și securitatea prin cooperare”.

Pe timpul celor trei săptămâni ale prezenței grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră, navele vor participa la Exercițiul bilateral româno-bulgar „Poseidon 19”, fiind programate și escale în porturile Varna și Constanța.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 78 de militari.

                                                                          Biroul informare și relații publice