Un Soim Ucrainian inarmat trage un razmut peste aia rai

Un Soim Ucrainian inarmat trage un razmut peste aia rai

In aceasta dimineata oficiali ucrainieni au acuzat Rusia de declansarea unei invazii cu scopul vadit de a sprijini rebelii separatisti. Conform Consiliului Ucrainean pentru Securitate si Aparare orasul Novoazovsk precum si alte zone din sud-estul tarii au ajuns sub controlul fortelor rebele care, sprijinite de rusi au declansat o contra-ofensiva.

“A counter-offensive by Russian troops and separatist units is continuing in south-east Ukraine,” se scria intr-un post pe pagina de Twitter a Consiliului.

Explicand de ce a luat decizia de a-si anula vizita in Turcia, Presedintele Petro Poroshenko a declarat: “An invasion of Russian forces has taken place.”

Evident, rusii dezmint acuzatiile potrivit carora ar inarma rebelii separatisti sau ar trimite militari peste granita. Ministerul Rus al apararii a negat prezenta tancurilor rusesti in Novoazovsk: “The Russian authorities clearly said many times there are no regular Russian troops there. Russia is not taking part in this armed conflict,” a declarat un diplomat rus.

Pentru cei cu ochi de vazut si urechi de auzit, semnele vestitoare ale invaziei rusesti prezentei situatii au putut fi observate inca de la inceputul saptamanii:

Luni, propaganda ucraineana anunta , cu surle si trambite, captura” si de agentia rusa de presa Interfax.

Parasutisti rusi capturati

Parasutisti rusi capturati

Mai greu de explicat este faptul ca parasutistii au fost capturati in vecinatatea localitatii Dzerkalne aflata la aproximativ 25 km de granita.

Tot acum 2 zile, la Sverdlovsk in raionul Luhansk a fost filmata o colana mecanizata a separatistilor. In compunerea colanei, pe langa camioane, BMP-uri si MT-LB-uri, pot fi observate cateva tancuri T-72BV, un lansator Strela-10/SA-13 Gopher, pe sasiu MT-LB si un T-72B3 (aflat in dotarea unitatilor de blindate ale Districtului militar Vest al Armatei Ruse).

 

Via:
Reuters

– Marius Constantin –