"scut" :)

“scut” 🙂

Ucraina ar putea lua in considerare dispunerea pe teritoriul national a unor elemente ale scutului antiracheta, a declarat ieri Secretarul Serviciului National de Securitate, Oleksandr Turchynov.

“Nu exclud cazul in care vom fi nevoiti sa ducem negocieri pentru amplasarea sistemului antiracheta pe teritoriul Ucrainei, pentru asigurarea securitatii impotriva amenintarilor nucleare” a declarat Turchynov.

Intr-un interviu acordat agentiei de stiri Ukrinform,  Turchynov a facut referiri la amentintarea crescuta a Rusiei odata cu anexarea Crimeii si intensificarea prezentei militare in peninsula. Comentariile oficialului ucrainian vin pe fondul intensificarii declaratiilor ostile dintre cei doi vecini. Kievul acuza Rusia de aprovizionarea cu armament si personal a rebelilor separatisti care in momentul de fata controleaza o buna parte din estul Ucrainei.

Scutul antiracheta al NATO, perceput de Rusia ca o amenintare a fortei ei de descurajare nucleara, urmeaza sa fie sau este in curs de dislocare in cateva state euopene.

Via:
Associated Press

– Marius Constantin –