T-84 Oplot M

Fabrica ucraineană Malyshev din Harkov anunţă că va produce începând cu acest an prim tranşă de cinci tancuri T-84 Oplot pentru Thailanda.

În total, compania ucraineană va livra Thailandei 49 astfel de tancuri contra a peste 200 de milioane de dolari – a declarat Volodymyr Mazin, reprezentantul directorului general al Ukroboronprom SE, adăugând:

“Under the contract with Thailand, this year we produce five Oplot tanks.The contract is designed for 2 years. We must do, they take, and the shipment will be later, for example, in January,”

În Septembrie 2011, firma de export armament a statului, Ukrspecexport a anunţat semnarea contractului cu Armata Thailandei, despre care surse din interior au declarat pentru Interfax-Ucraina că ar valora aproximativ 240 milioane de dolari.

Oplot a fost proiectat de către Kharkiv Morozov Engineering Design Bureau pe baza tancului T-84.

Armamentul principal al tancului Oplot este un tun stabilizat KBA3 de calibru 125 milimetri alimentat cu proiectile de  un încărcător automat de tip carusel.

T-84 Oplot este echipat cu un sistem integrat de protecţie care include blindaj pasiv, ERA, precum şi un număr de alte dispozitive de protecţie a tancurilor care sunt optimizate împotriva armamentului antitanc modern şi care reduc în mod considerabil vulnerabilitatea acestuia.

Sursa: Army Recognition

Dacă afirm că industria militară a Ucrainei duduie, mint cu ceva? Dar, deranjez cu ceva? Aud voci, sau iar mă critică cei care scarpină Bizonul între şenile lăudându-l ca fiind un tanc foarte bun – în timp ce mă acuză că fac mişto de tehnica românească?

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe SpecialeSpace; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;