O delegație a Forțelor Aeriene Ucrainiene a vizitat Brazilia și a susținut discuții cu conducerea diviziei militare a firmei Embraer despre avionul EMB-314 Super Tucano.

A-29 Super Tucano

A-29 Super Tucano

Șeful delegației ucrainiene, generalul colonel Sergey Drozdov, a executat un zbor cu un avion A-29 Super Tucano (aceasta fiind denumirea miltiară) din Escadrila 3, Grupul 3 Aviație, la Baza Aeriană Campo Grande.

Liderii și specialiștii Forțelor Aeriene Braziliene au furnizat delegației ucrainiene informații referitoare la sistemul de antrenament în zbor și de mentenanță a avionului Super Tucano.

Ucraina ar putea achiziționa avioane Super Tucano prin intermediul Statelor Unite ale Americii (și cu finanțare americană) în mod similar livrărilor către Afganistan, Liban și Nigeria.

Generalul colonel ucrainian Drozdov este un pilot experimentat de avioane Suhoi Su-25 Frogfoot.

De-a lungul celor aproape zece ani de Resboiu, am zis că ne-ar trebui și nouă Super Tucano – atât pentru SAFA Boboc, cât și pentru misiuni CAS sau de cooperare FAC(A). Acum nu mai zic, că tot nu ar ieși… trendul fiind de blocare, șuntare, trântire a achizițiilor.

Iulian Iamandi