T-64E MBT

T-64E MBT

Desi este un fel de actiunea cu pusul lacatului dupa ce au trecut hotii prin batatura, am zis sa mentionez treaba asta cu Ucraina care face modernizare la tancuri…

Compania de stat Ukroboronprom a dezvoltat un numar de proiecte pentru modernizarea tancurilor T-64 – da, alea de au facut rusii misto de ei, trimitandu-le inapoi (si) pentru ca erau defecte.

Vestea a dat-o Yuriy Tereshenko, director general provizoriu la Ukroboronprom.

Conform spuselor sus numitului, in primul rand este vorba despre modernizarea tancurilor T-64B la versiunea Bulat BM, tanc ale carui principale caracteristici tehnice il fac comparabil cu tancul rusesc T-90 si e cam pe acolo cu Oplot BM.

In noua versiune, se pot folosi mai puternicele motoare 6-TD1 sau 6-TD2, sisteme de control al focului moderne, protectie reactiva, sisteme modernizate pentru comunicatii si navigatie.

Costul modernizarii la nivelul Bulat BM este de patru ori mai ieftin decat costul de protuctie al tancului Oplot BM.

Fabrica din Kharkiv a dezvoltat de asemenea si proiectul de modernizare a tancurilor T-64 la versiunea T-64E, care contine un nou sistem de conducere a focului si un pachet de armament ghidat.

O trasatura distincta a versiunii T-64E este posibilitatea instalarii a doua module de lupta, incluzand o arma anti-aeriana pe turela.

T-64E beneficiaza de un sistem imbunatatit de protectie prin blindaj, blindaj reactiv Duplet sau sistemul de protectie activa Zaslon. T-64E este propulsat de un motor 5TDF modernizat, care are 850 cai putere.

T-64BV1

T-64BV1

Ukroboronprom ofera si versiunea T-64BV-1, care se preteaza conditiilor de finantare insuficienta. BV-1 este superior tancurilor T-72 trecute prin modernizare.

Sursa: Armyrecognition

 

– Iulian Iamandi –