Terestre

Ucraina a scos T-55M8A2 Typhoon, un nou pachet de modernizare al T-55

T-55M8A Typhoon MBT Upgrade Package

T-55M8A2 Typhoon MBT Upgrade Package

Ucrainienii de la Kharkiv Morozov Machine Building prezanta un nou pachet de modernizare pentru tancurile T-55, sub numele de T-55M8A2 Typhoon.

Noul standard a fost dezvoltat ca si solutie ieftina de modernizare a tancurilor T-55 peruviene.

T-55M8A2 aduce tancurile T-55 aproape de nivelul tancurilor de ultima generatie.

Noul tanc rezultat este propulsat cu un motor 5TDFMA, diesel, multi carburant, care ii poate asigura o viteza maxima de 75 km/h pe drum.

Pentru o protectie suplimentara, noul pachet de modernizare contine protectie pasiva si blindaj reactiv.

Pachetul T-55M8A2 mai contine echipamente optronice, un nou sistem automatizat pentru controlul focului, sisteme de contramasuri si un nou echipament pentru stingerea incendiilor.

Sursa: Armyrecognition

 

– Iulian Iamandi –

4 Comments

  • Oricum, cu toate modernizarile sale, T55 este un tanc uzat moral si este eficient doar in lupta cu alte tancuri din generatia sa sau mai vechi.

    • Chestia care se pune este unde o sa folosesti T 55-ul modernizat fiindca cred ca daca il pui in fata M 60 modernizat sau in fata unui T 72 sau de ce nu Leopard 1 s-ar putea ca sa ai surprize. Mai conteaza si daca ai 15 sau 60 sa zicem si mai conteaza si echipajele de pe ele.
      Tunul de 125 mm care este prezent pe T 55-ul ukrainean poate scoate din lupta un MBT modern cam la toate distantele si mai este si racheta aia ghidata ATGM care in defensiva este foarte periculoasa.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: