Turkish Aerospace Industries (TAI) continuă eforturile de furnizare a dronelor necesare Turciei și o face cu rezultate bune: turcii vor da la zbor noul UAV Anka-2, o dronă cu capacitate de încărcare mai mare.

Anka-2 UAV

Anka-2 UAV

Anka-2 va executa zborul de debut anul acesta.

TAI a dezvoltat anterior sistemul MALE (Medium Altitude, Long Endurance) Anka în versiunea Anka Block-B, cu o anduranță de peste 24 de ore, cu încărcătura utilă de 200 de kilograme și altitudinea maximă de zbor de 30 000 de picioare. Beneficiind de capabilitățile sistemului Anka-B, TAI a dezvoltat versiunea Anka-S, dronă care poate fi controlată via satelit și care are o rază de acțiune de o mie de kilometri.

Forțele Armate ale Turciei (TSK) exploatează în prezent opt UAV-uri Anka-S, iar recent s-a decis furnizarea către militari a 22 UAV-uri (16 Anka-S și 6 Anka-B).

TAI a lansat proiectul Anka-2 utilizând resursele proprii pentru a dezvolta un nou UAV cu încărcătura utilă mai mare. Anka-2 este versiunea cu două motoare a dronei Anka-S.

Bimotorul MALE Anka-2 poate executa o gamă largă de misiuni, cum ar fi ISR în timp real (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance). Anka-2 are încărcătura utilă crescută la 700 de kilograme.

Motorul folosit îm procesul de dezvoltare al Anka-2 va fi înlocuit cu  un PD170 turbo diesel dezvoltat de către Turkish Engine Industries (TEI), Anka-2 urmând să fie propulsat cu motoare turcești.

PD170 a fost utilizat în primul zbor anul trecut, în Decembrie, pe un UAV Anka.

Iulian Iamandi