Sikorsky S-70i Black Hawk ILA 2012

Sikorsky S-70i Black Hawk ILA 2012

Subsecretariatul turc pentru Industria de Aparare va semna un contract cu americanii de la compania Sikorsky pentru productia in comun a 109 elicoptere in valoare de trei miliarde si jumatate de dolari.

Firma americana a castigat competitia organizata de Turcia pentru productia de elicoptere multirol.

“This deal will be signed in the next 30 days. The helicopters completed within the framework of the program is planned to be delivered by 2018,”

A declarat Samir Mehta, presedintele Sikorsky Military System.

Conform contractului, vor fi produse 109 elicoptere cu destinatie generala ce vor fi distribuite catre Comandamentul Fortelor Terestre, Comandamentul Fortelor Navale si Comandamentul Fortelor Speciale.

Elicopterele vor fi folosite in misiuni de lupta, cercetare si salvare, lupta impotriva incendiilor.

Mai mult, elicopterele vor putea fi produse si pentru organizatii civile, la cerere.

Elicopterele Sikorsky S-70 Blackhawk  International au fost declarate invingatoare in competitia la care au mai participat si cei de la AugstaWestland cu TUHP-149, versiunea pentru Turcia a elicopterului A-149.

Recent, Turcia a anuntat ca va semna un contract in valoare de 3.4 miliarde de dolari cu firma chineza China Precision Machinery Export-Import Corp. (CPMIEC), care a fost declarata invingatoare in fata unei concurente formate din americanii de la Raytheon si Lockheed Martin, care ofereau sistemul Patriot, rusii de la Rosoboronexport cu S-300 si concernul italiano-francez Eurosam care promova SAMP/T Aster 30.
Sursa: Hurriyetdailynews

 

– Iulian Iamandi –