Suparat, suparat...

Turcia a anuntat suspendarea cooperarii politice si militare cu Franta, dupa ce politicienii francezi… l-au suparat, zgandarindu-l cu recunoastearea genocidului impotriva armenilor.

Asa ca, premierul Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca Turcia va chema acasica pe ambasadorul de la Paris si va suspenda vizitele, politica si proiectele de colaborare militara, incluzand aici exercitiile comune.

Jeap! Adica: “From now on we are revising our relations with France,”  🙂

Majoritatea sanctiunilor impuse Frantei vor fi in sfera militara…

Erdogan a precizat ca de asemenea va opri consultarile politice cu Parisul, in special in ceea ce priveste dialogurile intense asupra ultimelor evenimente din Orientul Mijlociu incluzand aici criza din Siria.

Turcia va decide acum in privinta fiecarei solicitari militare din partea Frantei pentru a utiliza spatiul aerian turc si bazele militare si va respinge solicitarile acestei tari pentru utilizarea porturilor turcesti de catre navele militare franceze, plus ca va boicota reuniunea pe subiecte economice de la Paris, programata pentru luna Ianuarie a anului urmator.

Sursa: Defence Talk

Ma intreb, oare cum ar fi reactionat vreunul dintre liderii Romaniei de dupa ’89 si chiar cum ar reactiona viitorii, daca Romania ar fi acuzata de genocid…