Da, și l-a asigurat. Și a făcut-o irosind peste cincizeci de topoare în sărăcia unor desculți, vinovați sau nu… dracu’ știe. S-au mai văzut din astea.

Atac cu rachete Tomahawk asupra Siriei

Atac cu rachete Tomahawk asupra Siriei

După ce Donald Trump a vărsat asupra Siriei rachete de croazieră de la bordul distrugătoarelor USS Porter și USS Ross, președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră acțiunea americană “un act de agresiune”. Iranul, evident că este de acord (cu Putin), în timp ce Turcia și-a exprimat disponibilitata de a sprijini campania militară a SUA împotriva Damascului.

Probabil că niște înțelegeri tocmai s-au perimat.

Pe persoană fizică, mi-a plăcut discursul lui Trump. Iaca:

“That attack on children yesterday had a big impact on me—big impact,” Trump, who campaigned as a critic of military interventions, said during his statement. “It crossed a lot of lines for me. When you kill innocent children, innocent babies … that crosses many, many lines, beyond a red line. Many, many lines.”

Many, many lines alea, dincolo de a red line, dar mai ales It crossed a lot of lines for me. When you kill innocent children, innocent babies, mi-au amintit de clipul care a străbătut internetul. Ați simțit și voi, văzându-l, dorința de a pune mâna pe topor, este? Dorința de a pedepsi.

Pedepsitorul și-a asigurat un loc în cartea de istorie, cu un rol micuț pentru moment, dar nu-i târziu și istoria încă se scrie și-i foarte posibil ca data viitoare să facă ceva mai zdravăn, nu să strice orzul pe gâște ca acum, irosind câteva snopuri de rachete Tomahawk pe ținte fără o altă valoare decât cea a unui șah dat… era să scriu noaptea, ca hoții.

Așteptăm provincia. Căci toți suntem din provincie, pe lângă importanța SUA.

Hai că o zic și p-asta, până la urmă. Așa, ca între noi: îmi cam tremură senzorii, parcă imaginea e neclară cu evenimentele astea.

 

Iulian Iamandi